ACKC faalt opnieuw en blijft puntloos

Sport 157 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Maassluis, dat ook in de onderste regionen van de tweede klasse G verblijft, niet in winst weten om te zetten. Hierdoor zijn de Almkerkers nog altijd puntloos.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op in de beginfase, ACKC kwam via Gerard Swart al snel op voorsprong en kon dat zelfs uitbouwen naar 3-1 door Millenaar en Kuipers. Het eerste kwartier hadden de Almkerkers zelfs het betere van het spel, maar was het manco wederom het verzilveren van de vele kansen. De ploeg uit Maassluis kwam weer langszij en na twintig minuten stond de score op 4-4. Petra Verschoor maakte al snel de 5-4 en het leek er op dat ACKC zich had herpakt na de magere start in de eerst vier wedstrijden.

Kentering
Maar er kwam al heel snel een kentering in de wedstrijd. Bij ACKC werden kans op kans gemist en de Maassluizenaren zagen op hun beurt kans om in een tijdsperiode van tien minuten een achterstand om te buigen in een 5-11 voorsprong. En daarmee hadden de Zuid-Hollanders meteen zo'n gat geslagen dat de wedstijd in principe al gespeeld leek. Vanwege een blessure was intussen Stef Mommers gewisseld en vervangen door zijn broer Frank. Uiteindelijk kon met een 6-12 stand worden gerust.

De tweede helft werd slecht begonnen, ACKC kon geen vuist maken om de achterstand weer wat te verkleinen. Het stond zelfs na een minuut of tien al 6-15. Coach Paul Vink paste nog een wissel toe en bracht de ervaren Janneke Peek in voor Ingrid Dekkers. Wat de groen-witten echter ook probeerden, vele aanvallen stranden alweer in een vroeg stadium en de meeste spelers lieten het hoofd steeds meer hangen.

Opleving van korte duur
ACKC kwam nog wel wat terug naar 10-17, maar deze opleving was van korte duur. Met nog een minuut of vijf op de klok had Maassluis tijdens een tussensprint ACKC alweer op 10-21 gezet. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 13-23 stand. ACKC speelt komende zaterdag tegen Viking in Wijk bij Duurstede.