Virtus behoudt koppositie na krappe zege

Sport 88 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus hebben zaterdag door een krappe zege op Trajanum uit Nijmegen de koppositie weten vast te houden.

Het was een wedstrijd met een sterk golvend spelverloop, vaak een bovenmatige inspanning aan beide zijden en een zeer gelijk opgaande strijd. Tot de laatste seconden bleef het onduidelijk wie aan het langste eind zou trekken in De Crosser in Werkendam. Vanaf de eerste sprongbal werd onmiddellijk duidelijk dat dit geen gemakkelijke avond voor Virtus zou worden. De Nijmegenaren verdedigden heel sterk, gaven nauwelijks ruimte weg en waren in staat om één van Virtus' sterkste wapens, de fast-break, regelmatig te elimineren.

Dankzij de driepunters van Jimmy van Leeuwen, Mark Bierhof en Jasper van Houwelingen bleef de spanning in de wedstrijd: 19-20 na het eerste kwart. Ook de ruststand liet nog alles open: 35-35. In het derde kwart lukte het de Werkendammers opnieuw om een kleine voorsprong te pakken, maar aan het einde van het derde kwart stond Trajanum toch weer op voorsprong: 48-50.

Intenser
De strijd werd in het vierde kwart nog intenser. Beide teams gaven geen krimp en deden er verdedigend nog een schepje bovenop. Het trouwe thuispubliek, opgezweept door de speaker, ging weer massaal achter hun club staan en diende zo als zesde man. Virtus kreeg hierdoor nog meer spirit en de spelers knokten zich helemaal leeg en de inzet was formidabel.

Door het hoge niveau konden beide coaches slechts sporadisch wisselen. Een supersteal en een razendsnelle fast-break gaf Virtus een minuut voor tijd wat lucht: 65-61. De verdediging gaf geen millimeter ruimte meer weg en eenmaal in balbezit klaarde Virtus deze zware klus door het balbezit vakkundig tot het eind toe door te voeren. De stand bleef ongewijzigd. Topscorer aan Virtus-zijde werd Patrick Bot met 17 punten.

Zaterdag speelt Virtus opnieuw een thuiswedstrijd. Nu tegen Barons uit Breda.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57