Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

'Achtergelaten erfgoed' op Fort Altena

  •   keer gelezen

WERKENDAM • In Fort Altena in Werkendam wordt woensdagavond 28 september de reizende fototentoonstelling 'Achtergelaten Erfgoed/ Heritage left behind' geopend.


De tentoonstelling haakt in op een actueel thema: 'wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten?' Erfgoed Brabant stelde rondom dit thema een reizende fototentoonstelling samen met de archeologen Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, die Syrië door de oorlog moesten ontvluchten. Het fotomateriaal dat zij, in samenwerking met het Syrische Directorate-General of Antiquities and Museums (DGAM) hebben verzameld, laat zien hoe Syriërs omgaan met de beschadiging van hun erfgoed door gevechtshandelingen, moedwillige vernietiging en plundering.

In Fort Altena wordt een selectie uit dit materiaal getoond. De Syrische foto's worden tentoongesteld samen met historische foto's van de verwoestingen in de dorpen in het Land van Heusden en Altena, dat tijdens de opmars van de geallieerde troepen in november 1944 midden in de frontlinie lag. De foto's uit het Land van Heusden en Altena zijn geselecteerd door Erfgoed Altena. De Syrische foto's laten onder andere zien wat de gevolgen van de Syrische burgeroorlog zijn voor het cultureel erfgoed.

http://www.erfgoedbrabant.nl/achtergelatenerfgoed

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier