Afbeelding

45e Stratenloop in Giessen

Sport 177 keer gelezen

GIESSEN • Op donderdag 8 september zal voor de 45e keer de BBQ Compleetloop in Giessen gehouden worden.

Deze wedstrijd die al 45 jaar deel uitmaakt van de Giessense jaarmarkt is de oudste nog bestaande wedstrijd in het Land van Heusden en Altena en maakt ook deel uit van het oudste stratenloopcircuit van Nederland. Door de relatief korte afstand (5,2 km) en het tijdstip van deze wedstrijd maakt dat deze al jarenlang bezocht wordt door sterke atleten. Dat komt omdat veel baanatleten gebruikmaken om even tussen het baanseizoen en het cross seizoen een wegwedstrijdje te lopen.

Niet onbelangrijk is de sfeer die altijd aanwezig is, de wedstrijd vindt plaats naast de kermis die dan al op volle toeren draait, en ook direct na de opening van het jaarmarkt weekend waardoor duizenden toeschouwers de wedstrijd bekijken. Dit jaar is extra bijzonder omdat de jaarmarkt 50 jaar bestaat, waardoor er wellicht nog meer publiek op de been zal zijn.

Records
Atleten kunnen een extra bonus verdienen als bij verbetering van het parcoursrecord. Dat is bij de heren 14.42 en dat staat al sinds 2002 op naam van Martin Lauret en bij de vrouwen 17.41 en dat staat nog steeds op naam van Conny van den Ouweland in 17.41. Er kan nu al worden ingeschreven via www.inschrijven.nl of voor de wedstrijd in het clubhuis van Altena Road Runners, De Inloper op sportcomplex De Jager aan het Jagerspad 26 in Giessen. De wedstrijd en prestatieloop begint om precies 20.00 uur. Daarnaast zijn er jeugdlopen in vier categorieën deze starten om 18.00 uur. Eventuele informatie is verkrijgbaar bij Giel de Wind (06-11388721).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden