Crisis lijkt voorbij voor De Maaskanters

Sport 33 keer gelezen

WELL • Na een paar maanden zonder overwinning hebben de korfballers van De Maaskanters dit weekend weer gewonnen. Tegenstander was het onbekende Oranje-Wit uit Dordrecht.

De wedstrijd golfde op en neer, aan beide kanten werd fel gespeeld, maar zonder onsportief te worden. Het bezoekende Oranje-Wit scoorde makkelijk en het leek erop dat De Maaskanters weer tegen een nederlaag aan zouden lopen. Maar de korfballers uit Well wilden de veldcompetitie met een goed gevoel beginnen. In de rust stond de thuisclub zowaar voor, al was die voorsprong met 12-11 miniem.

Hoop en vrees
In de vorige wedstrijd werd een 10-6 voorsprong in de tweede helft weg gegeven, dus men leefde tussen hoop en vrees. De tweede helft werd na een op het oog zware blessure bij een van de dames van Oranje-Wit, toch in het voordeel van De Maaskanters beslist.

Uitblinkers
Alle negen mensen die zaterdag hebben gespeeld bij De Maaskanters kwamen op het scoreformulier terecht. Als er toch uitblinkers genoemd moeten worden, zijn dat aanvoerder Ari-Jan Vink, die voorop ging in de strijd en vijf doelpunten maakte, en topscorer van de dag Jochem van den Bogert met zeven doelpunten.

Gewoon de beste
Na een verhelderende analyse van alle spelers na de wedstrijd werd geconstateerd dat dit toch wel een fijne start was van de competitie. Aanvoerder Vink verklaarde na de wedstrijd dan ook: "Wij waren gewoon de beste ploeg vandaag, we hebben lekker gespeeld en de balletjes gewoon erin gegooid."

Sportief
Over de tegenstanders werd gezegd dat het een leuke en sportieve ploeg was, fijn om tegen te spelen. Bart-Jan van den Bogert hierover: "Het was een beetje fysiek af en toe, maar dat is van beide kanten, beide teams willen graag winnen, het is geen enkel moment vervelend of onsportief geworden."

Eén zwaluw
Het is voor De Maaskanters te hopen dat met deze mooie overwinning de malaise voorbij is, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Voorzitter Dirk Schinkel: "We gaan gewoon de wedstrijden in met het gevoel dat we altijd kunnen winnen, ik hoop in ieder geval dat het volgende week met de uitwedstrijd in Sliedrecht weer zo gaat als vandaag."