Foto: aangeleverd

Zes turnsters Hamarithi naar landelijke halve finale

  •   176 keer gelezen   Sport

AMSTERDAM/AALST • Zes turnsters van Hamarithi Nederhemert/Aalst hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale. Allen wisten in een van de kwalificaties een medaille te halen.

Voor Luna Olde Olthof (jeugd derde divisie) wordt het haar eerste landelijke halve finale voor christelijke sportvereniging Hamarithi. Het jonge talentje heeft pit, durft en heeft hoge verwachtingen van zichzelf. Zij behaalde bij beide kwalificaties het zilver. Vorig jaar maakte zij de overstap van DVO Dordrecht naar Hamarithi. 

Hannah van Boggelen (junior derde divisie) heeft al wat NK's geturnd. Vorig jaar was zij er ook al bij, maar eigenlijk hoort ze al sinds de instap (start-categorie) tot de subtop van Nederland. Zij had maar één kwalificatie nodig en won direct overtuigend het goud. Vooral op brug en balk turnt ze stabiel en strak.

Vier senioren
Hamarithi levert voor het eerst in de geschiedenis vier senioren af en dat is bijzonder, want er turnden dit jaar honderd senioren mee in de competitie. Vorig jaar was het al een prestatie dat Tessa van Dalen naar het NK mocht, maar dit jaar doet de selectie er nog een schepje bovenop. Alle senioren laten in de training zien ambitieus te zijn en hard te trainen. Dit werpt zijn vruchten af en is een goed voorbeeld voor de jongere turnsters.

Fleur Danklof won de eerste kwalificatie het zilver en had haar ticket meteen al veilig. Voor Tessa van Dalen en Vera Westervoort was het spannend, want deze meiden turnden naar het brons. Was dit voldoende voor een landelijk startbewijs? In de tweede kwalificatie steeg Emma Burghout boven zichzelf uit. Zij scoorde, op sprong, balk en vloer bijna de hoogste punten en won het zilver. Ook Tessa van Dalen en Vera Westervoort eindigden weer hoog. Omdat er tien startbewijzen waren, werden zij ook toegevoegd.

Loting
Hamarithi turnt voornamelijk landelijk in de derde divisie, maar er komen ook leden uit in de vierde, vijfde en zesde divisie. Voor de derde divisie turnt Hamarithi tegen Midden-West Nederland en Noord-Holland. De kwalificaties zijn in Amsterdam. Er zijn drie halve finales gepland in april en mei. Door middel van loting zal de club later horen wie gaan afreizen naar Zierikzee, Dalen of Purmerend.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }