• Dit is niet de truck van William.
• Dit is niet de truck van William. Foto: 123RF.com

William de Groot uit Kerkdriel herstelt zich van moeizame Dakar-start

Sport 953 keer gelezen

KERKDRIEL • William de Groot uit Kerkdriel heeft zich tijdens Dakar 2020 optimaal hersteld van een moeizame start.

De Groot neemt met zijn DAF XF105 deel aan het truckklassement tijdens de meest befaamde en beruchte rally ter wereld, die dit jaar voor de allereerste keer is neergestreken in Saoedi-Arabië. De Kerkdrielenaar beleefde aldaar al direct een bijzonder ongelukkige eerste dag.

Tijdverlies
In de openingsetappe, die voerde van Jeddah naar Al Wajh, liep hij na tweehonderd kilometer een lekke band op. Na die te hebben verwisseld, ging ook de reserveband stuk. Door de reparatiewerkzaamheden leed De Groot twee en een half uur tijdverlies.

Obstakel
De tweede etappe, van Al Wajh naar Neom, verliep een stuk voorspoediger. Hoewel De Groot als één van de laatste startte, slaagde hij erin om tal van deelnemers in te halen. Voor veel (Nederlandse) rally-rijders was de tweede etappe namelijk een groot obstakel, vanwege de grote hoeveelheid stenen en keien die ervoor zorgden dat het lekke banden regende. De Groot bleef daarentegen uit de problemen en wist als zeventiende in het truckklassement te finishen.

Plezierig
Dat stemde navigator Edwin van de Langenberg meer dan tevreden: "Ik denk dat we het voortreffelijk hebben gedaan. Zeker omdat het een nieuwe auto is, is het even wennen, kijken en afwachten wat het resultaat is, maar de auto heeft zich fantastisch gehouden. Hetgeen wat we gisteren hebben gehad, hebben we vandaag niet gehad en daardoor zijn we heel plezierig geëindigd. Een supermooie dag."

Hoogste punt
Ten tijde van publicatie van dit bericht is De Groot gestart aan de derde etappe; een ronde van Neom weer terug naar Neom via berggebied. Ondanks het feit dat het pas de derde dag van de rally is, wordt tijdens deze etappe het hoogste punt van deze editie van Dakar gereden.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden