Jinte Bos (rechts) kroonde zich tot Nederlands Kampioen.
Jinte Bos (rechts) kroonde zich tot Nederlands Kampioen. Foto: aangeleverd

Nederlandse dubbeltitel voor rolstoeltennisster Jinte Bos uit Zaltbommel

Sport 378 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Jinte Bos heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap rolstoeltennis dat van 16 tot en met 22 december plaatsvond in Alphen aan den Rijn, de titel bij de junioren dubbel op haar naam geschreven.

Samen met dubbelpartner Lizzy de Greef wist de rolstoeltennisster uit Zaltbommel in de finale van het mannelijke duo Maarten ter Hofte/Xavier Donker te winnen.

Bos had zich gekwalificeerd voor een drietal finales op het NK. Zowel in de categorieën junioren enkel en junioren dubbel, als in de senioren dubbel speelde het rolstoeltennistalent uit Zaltbommel een finalewedstrijd. Het duo Bos/De Greef werd na een bloedstollend spannende finale eerste bij de junioren dubbel.

In de categorie senioren dubbel werden de twee junioren knap tweede. Ze namen het daarin op tegen een zeer ervaren duo, bestaande uit Marjolein Buis en Micheala Spaanstra. In de finale enkelspel speelde Bos tegen haar dubbelpartner. De Greef greep in die wedstrijd de zege.

Vertrouwen
Bos ontdekte de sport rolstoeltennis zo'n vier jaar geleden. Ze is blij dat de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) haar de nodige ondersteuning biedt: "Dankzij het vertrouwen dat de KNLTB in mij heeft en de mogelijkheden die ze mij bieden, kan ik doorgroeien. Onder andere doordat ik drie keer per week zes uur lang kan trainen in Amstelveen, ben ik nu gekomen waar ik ben."

Wereldranglijst
Dat heeft de zeventienjarige rolstoeltennisster gebracht tot een plaats in de top-vijf op de wereldranglijst voor junioren. Het is haar doel om op deze ranglijst te blijven klimmen. Bij de volwassenen staat ze in de top-120. Het is Bos' ultieme droom om Nederland te mogen vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in 2024 in Parijs.

Prijzig
De weg daar naartoe is echter lang en kostbaar, weet ze maar al te goed: "Om punten te verdienen voor de wereldranglijst, moet ik veel buitenlandse toernooien spelen. Leuk en leerzaam, maar wel erg prijzig. Mensen die mij willen helpen krijgen uiteraard een tegenprestatie, in overleg met mij." 

"U kunt mij ook volgen op Facebook en Instagram onder de naam: jintewheelchairtennis of middels een mailtje naar onderstaand mailadres."

stichtingjintewheelchairtennis@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden