• Lisa Spijkerman won zilver.
• Lisa Spijkerman won zilver. Foto: aangeleverd

Vier medailles voor turnsters van GTV Argos

Sport 210 keer gelezen

KESTEREN/ZALTBOMMEL • Zaterdag was de eerste voorwedstrijd voor acht turnsters van GTV Argos. Vier turnsters mochten plaatsnemen op het podium.

In de eerste wedstrijd turnden Yente Versteeg en Sarah van Maaren in de categorie pupil 1 D2. Beide turnsters turnen dit jaar een niveau hoger dan vorig jaar. Yente was de hele week ziek geweest, maar was fit genoeg om de wedstrijd te turnen. Helaas viel ze een keer van de balk. Sarah verliet de balk drie keer, maar wist wel de hoogste score op vloer te behalen. Yente werd zevende en Sarah werd nog knap achtste.

Jeugd 1 D3
Ylaisa Gambier en Anne Juul Schalk kwamen uit bij jeugd 1 D3. Voor Anne Juul was dit haar eerste turnwedstrijd. Ze viel een keer van de balk maar werd knap negende. Ylaisa wist op brug de hoogste score te halen en werd allround zesde.

Pupillen 2 D2
Lisa Spijkerman en Nourhen Kaaouass turnden bij de pupillen 2 D2. Ze turnden beiden een goede wedstrijd. Lisa turnde voor het eerst een radslag op de balk en behaalde hiermee de tweede score op dit toestel. Nourhen viel met de koprol van de balk, maar wist wel de hoogste score op brug te halen. Lisa mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en Nourhen eindigde op de zesde plaats.

Instap D1 en pupil 1 D3
In de laatste wedstrijd waren Nela Lewkowicz, Zara Gambier (beide instap D1) en Carmen Duijts (pupil 1 D3) aan de beurt. Voor alle drie de turnsters was dit hun eerste wedstrijd. Nela begon met een val van balk, maar wist op brug en vloer de hoogste score te behalen. Zara haalde op brug de tweede score binnen. Nela mocht het hoogste podium beklimmen en won een gouden medaille. Zara werd vierde en kreeg de bronzen medaille omgehangen. 

Carmen had een goede balkoefening en werd op dit toestel derde. Op vloer wist zij de hoogste score te halen. Carmen mocht bij de pupillen 1 D3 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

• V.l.n.r. Nela Lewkowicz, Zara Gambier en Carmen Duijts.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden