Vier medailles voor turnsters van GTV Argos

  •   194 keer gelezen   Sport
• Lisa Spijkerman won zilver.
• Lisa Spijkerman won zilver. (Foto: aangeleverd)

KESTEREN/ZALTBOMMEL • Zaterdag was de eerste voorwedstrijd voor acht turnsters van GTV Argos. Vier turnsters mochten plaatsnemen op het podium.

In de eerste wedstrijd turnden Yente Versteeg en Sarah van Maaren in de categorie pupil 1 D2. Beide turnsters turnen dit jaar een niveau hoger dan vorig jaar. Yente was de hele week ziek geweest, maar was fit genoeg om de wedstrijd te turnen. Helaas viel ze een keer van de balk. Sarah verliet de balk drie keer, maar wist wel de hoogste score op vloer te behalen. Yente werd zevende en Sarah werd nog knap achtste.

Jeugd 1 D3
Ylaisa Gambier en Anne Juul Schalk kwamen uit bij jeugd 1 D3. Voor Anne Juul was dit haar eerste turnwedstrijd. Ze viel een keer van de balk maar werd knap negende. Ylaisa wist op brug de hoogste score te halen en werd allround zesde.

Pupillen 2 D2
Lisa Spijkerman en Nourhen Kaaouass turnden bij de pupillen 2 D2. Ze turnden beiden een goede wedstrijd. Lisa turnde voor het eerst een radslag op de balk en behaalde hiermee de tweede score op dit toestel. Nourhen viel met de koprol van de balk, maar wist wel de hoogste score op brug te halen. Lisa mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en Nourhen eindigde op de zesde plaats.

Instap D1 en pupil 1 D3
In de laatste wedstrijd waren Nela Lewkowicz, Zara Gambier (beide instap D1) en Carmen Duijts (pupil 1 D3) aan de beurt. Voor alle drie de turnsters was dit hun eerste wedstrijd. Nela begon met een val van balk, maar wist op brug en vloer de hoogste score te behalen. Zara haalde op brug de tweede score binnen. Nela mocht het hoogste podium beklimmen en won een gouden medaille. Zara werd vierde en kreeg de bronzen medaille omgehangen. 

Carmen had een goede balkoefening en werd op dit toestel derde. Op vloer wist zij de hoogste score te halen. Carmen mocht bij de pupillen 1 D3 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }