Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Aan motivatie en teamspirit ontbrak het niet bij Podarwic.
• Aan motivatie en teamspirit ontbrak het niet bij Podarwic. (Foto: aangeleverd)

Podarwic Dames 1 strijdt tegen koploper

  •   97 keer gelezen   Sport

AALST • Het eerste damesteam van Podarwic volleybalde zaterdag de sterren van de hemel tegen ODI DS2, koploper van de competitie. Dat resulteerde in twee setwinsten.

Spelverdeler en aanvoerder Romy van der Velden kon er niet bij zijn, waardoor Linda Verzeijl mee speelde als spelverdeler.  

De eerste set werden de dames uit Aalst ondanks het vertrouwen en de strijdlust, overrompeld door het bezoekende ODI DS2. De servicedruk van de tegenstander was hoog en Podarwic kwam niet lekker in de set. De punten voor de tegenpartij bleven binnenvallen en de thuisploeg wist zelf lastig te scoren in zowel de aanval als de service. De set eindigde met een 10-25 voor ODI.

Verrassend
Dat volleybal soms een verrassend spel kan zijn hebben de dames van Podarwic weten te bewijzen. Iedereen was er na set 1 van overtuigd: dit moest anders, dit ging niet meer gebeuren. En inderdaad, de thuisploeg keerde de wedstrijd om. Door goede servicedruk wisten de dames de aanval van de tegenpartij te dimmen en door de aanval wisten de dames de ballen voor, achter en naast de tegenpartij op de grond te knallen en misschien nog wel belangrijker: de magie ontstond weer.

ODI wist niet te antwoorden op de verandering die Podarwic hier liet zien en de tweede set eindigde dan ook in een 25-15 voor de dames uit Aalst.

Pittige strijd
Dit voelde goed. De derde set werd dan ook weer vol strijdlust ingegaan. De dames van ODI waren echter niet van plan dit zomaar te laten gebeuren en vochten terug. Het werd een pittige strijd die gelijk op ging tot het einde. Met de wilskracht om alle ballen overal in het veld van de grond te halen wist de verdediging de spelverdeler aan te spelen zodat de aanvallers perfect bediend werden. Door als een team in het veld en naast het veld te staan, sleepte Podarwic ook de winst van deze set naar zich toe: 25-23.

Ruiken
De dames durfden aan het begin van de wedstrijd te hopen op een setwinst, maar roken nu de winst van de wedstrijd op een kleine afstand. Om en om werden er in de vierde set punten gescoord, maar de dames van ODI liepen beetje bij beetje uit en er ontstond een achterstand van meerdere punten. Podarwic vocht terug, maar wist net niet genoeg punten meer binnen te slepen: de set ging met 18-25 naar ODI.

Vijfde set
Op naar de vijfde set. Winst was nog steeds binnen bereik. Strijdlustig betraden de dames het veld: er ontstond een kleine achterstand na goede service van ODI, maar deze werd al snel ingehaald en met een voorsprong wisselde Podarwic van kant bij de acht punten. Er werd verder gespeeld met lef en er stond een team in het veld dat voor elkaar en met elkaar speelde. Helaas wisten de dames van ODI de overwinning net binnen te halen in de eindsprint met een 14-16 in set 5.

Een 3-2 verlies, maar het voelde voor Podarwic als een enorme overwinning.

Minerva
Ook de wedstrijden hieraan voorafgaand gingen verloren voor de dames van Podarwic, eerst tegen Jola en zaterdag 30 november tegen Minerva. De eerste twee sets tegen Minerva verliep rommelig, setstanden 25-16 en 25-18 voor de tegenstanders.

Na een peptalk van de coaches, leek er weer geloof te zijn om de derde set te pakken, maar de voorsprong aan het begin verdampte: 25-20 voor de dames van Minerva. In de vierde set lukte er weinig meer bij de Podarwic, hoewel de dames nog wel het nodige tegenwicht gaven: 25-16. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }