Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Elin Bomers was het beste jong talent in Culemborg.
• Elin Bomers was het beste jong talent in Culemborg. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi scoort twaalf medailles

  •   131 keer gelezen   Sport

CULEMBORG/BREDA • Afgelopen weekend turnden de selectieleden van Hamarithi hun wedstrijden in Breda en Culemborg. Dat leverde een ware medailleregen op.

In Culemborg stond de eerste voorwedstrijd van dit seizoen op de planning. Een mooi meetpunt om te kijken waar je in het klassement staat. De eerste ronde startte Lieke Hermes bij de jeugd 5e divisie. Zij viel bij haar salto tijdens de vloeroefening en eindigde als zevende van de 25. 

Amber de Gruijter en Eline van Zandvliet turnden mee bij de senioren in de 6e divisie. Amber wist de hoogste score te halen bij het onderdeel vloer. Eline turnde ook een goede vloeroefening en sprong erg netjes over de pegasus. De meiden werden zesde en achtste van de 18 deelnemers.  

Elin eerste
Elin Bomers maakte haar debuut en deed dit al erg netjes en beheerst. Op sprong en vloer behaalde ze de meeste punten. Ze scoorde 51,500 punten en werd eerste bij de jong talentjes.

Zilver voor Evy
In Breda waren de toestelfinales voor de Nationale oefenstof (3e divisie en N3/N4). Evy van Hemert turnde bij de instap N3 naar zilver op vloer en brons op sprong. Het was een mooie oefenwedstrijd voor de eerste kwalificatie die volgende week plaatsvindt in Amsterdam. 

Goud voor Hannah
Hannah van Boggelen haalde het goud op bij de junioren op de brug. Ze behaalde 11,150 punten. Janinka Egas blinkt niet in een toestel uit maar wist vooral allround goed mee te komen. Op balk eindigde ze als vierde. Knappe prestatie aangezien ze normaal een divisie lager turnt.

Samen derde
Luna Olde Olthof en Emma van de Werken eindigden ex aequo op de derde plaats bij sprong. Luna ontving ook nog het zilver op brug. Mari-Lynn van Boggelen werd 2e op vloer. Josefine 't Lam, Esmeralda van Lopik, Nayinthe van den Heuvel en Jasmine Szalla turnden naar behoren maar wisten geen medailles te scoren. 

Goud, zilver en brons
Fleur Danklof en Nienke Veninga wonnen het goud en brons op vloer. Daarnaast won Nienke nog een bronzen medaille op balk en Fleur de zilveren op brug. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }