Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

31e Maasloop van TWC De Trillende Spaken

  •   138 keer gelezen   Sport

KERKDRIEL - Ook dit jaar staat de Maasloop weer op het programma. Het loopevenement dat wordt georganiseerd door TWC De Trillende Spaken gaat op zondag 1 december alweer zijn 31e editie in.

TWC De Trillende Spaken staat weliswaar bekend als een toerfietsclub. Maar TWC staat voor Trim Wieler Club. Tijdens de oprichting van de club was de doelstelling breder dan alleen fietsen. Mede om de naam eer aan te doen wordt de Maasloop inmiddels voor de 31e keer georganiseerd.

Decor
Het evenement is in de lange historie al een aantal keer verhuisd, van het centrum van Kerkdriel naar de Dorpswaard, weer terug naar centrum en uiteindelijk nu al weer ruim vijftien jaar vanuit de Zandmeren. Dat is ook dit jaar het decor van de start, die om 11:00 uur plaatsvindt.

De loopt trekt altijd ruim honderd deelnemers die te maken kunnen krijgen met verschillende weersomstandigheden.

Verhard
Het parcours bestaat uit een ronde van vijf kilometer door recreatiegebied de Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. Het gehele parcours is verhard.

Lopers die zich inschrijven voor de tien of de vijftien kilometer zullen deze ronde respectievelijk twee of drie keer afleggen. Aan het begin van ronde twee en drie is een drankpost aanwezig.

Strava
Nieuw dit jaar is het STRAVA-segment van de Two Rivers Marathon. De dagwinnaars van het segment ontvangen een Two Rivers-biertje.

www.detrillendespaken.nl/maasloop

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }