Turnsters C- en D-team Hamarithi kwalificeren zich niet voor NK

  •   88 keer gelezen   Sport
Foto: aangeleverd

AALST/LEUSDEN - Het D-team van Hamarithi heeft zaterdag in Leusden op één plaats na kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap misgelopen.

Het team van turnsters Nayinthe van den Heuvel, Hannah van Boggelen, Rosalie 't Lam, Luna Olde Olthof en Emma Burghout werd uiteindelijk vijfde van de 24 teams, terwijl de beste vier doorstromen naar het NK dat volgende week in Sittard gehouden wordt.

Breuk
De van een breuk in haar voet herstellende Van den Heuvel liet zien dat ze weer op de weg terug is. De concurrentie kan rekening houden met haar goede vloeroefening met schroefsalto. Zij scoorde hier ruim elf punten. 't Lam liet een mooie halve draai in, halve draai uit over de pegasus zien.

Concurrentie
Burghout en Van Boggelen turnden beide een stabiele mooie balkoefening wat hen een ruime elf punten opleverde. Bij het onderdeel brug werd duidelijk dat het niveau en de concurrentie erg hoog was. Olde Olthof turnde imposant met haar losom en streksalto af. Haar opzwaai werd afgewaardeerd.

Boogje
Het C-team van Hamarithi bestaande uit Tessa van Dalen, Nienke Veninga, Fleur Danklof, Kim van Wijk en Vera Westervoort kwam in Leusden niet verder dan plaats 12. Van Dalen turnde een prima brugoefening, maar de handstand bleef nog uit. Op de balk en vloer werden de punten weer dik ingehaald. Westervoort turnde een strakke balkoefening met boogje, wisselspagaat en radslag-arabier salto.

Salto
Veninga vocht voor haar balkoefening, maar had wat kleine foutjes. Van Wijk gooide hoge ogen met een prachtige half in, heel uit en scoorde 11,850. Danklof turnde voor het eerst overslag met een dubbele salto, waarvan strek en vervolgd door een hurk. Ondanks dat de jury een hoge score gaf, weten turnster en trainster dat hier in de komende periode nóg meer uit te halen is.

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }