Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Lieke, Aylin, Amber en Eline vormden een team.
• Lieke, Aylin, Amber en Eline vormden een team. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi scoort zilver op teamwedstrijd

  •   18 keer gelezen   Sport

CULEMBORG/AALST • Hamarithi organiseerde zaterdag de teamwedstrijd vanuit de KNGU voor de vierde t/m zesde divisie en niveau D1 t/m D3. Het team dat Hamarithi zelf afvaardigde, haalde zilver.

De wedstrijden werden gehouden in Culemborg.

Hamarithi nam zelf deel met één team bij de jeugd en junioren in combinatie. Het concept is dat er vier turnsters per toestel turnen en dat de beste drie oefeningen tellen.

Lieke Hermes, Aylin Compen, Amber de Gruijter en Eline van Zandvliet begonnen wat onzeker op de brug. Lieke en Eline brachten hun oefening tot een goed einde. Ook bij balk werd er wat gewiebeld en viel Amber helaas bij het boogje achterover.

Gelukkig trok ze dit recht met een supermooie vloeroefening, waar ze de jury mee verbaasde. Amber kreeg over de hele wedstrijd gezien de hoogste score 11,500.

Lieke imponeerde met haar half in, half uit sprong, die super goed lukte. Zij scoorde 10,125 punten bij de sprong, wat de tweede score was. Lieke werd allround gezien ook nog eens eerste, want zij behaalde de hoogste meerkampscore met 41,275 punten. Allround kwamen ze tot 115,600 punten, wat goed was voor de tweede plaats.

Volgende week mogen de meiden van de derde divisie in actie komen op de kwalificatie van de NK teams te Leusden.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }