• Drie van de vier turnduo's van Hamarithi vielen in de prijzen.
• Drie van de vier turnduo's van Hamarithi vielen in de prijzen. (Foto: aangeleverd)

Goud en tweemaal zilver op Brabant Trophy voor Hamarithi

  •   229 keer gelezen   Sport

AALST/DEN BOSCH • Turnsters van de hoogste divisies mochten zaterdag deelnemen aan de Brabant Trophy wedstrijd in Den Bosch. Hamarithi nam succesvol deel met vier duo's. 

De Brabant Throphy is een nieuw landelijk toernooi van stichting Turnpromotie waarbij in duo's gestreden wordt. Ieder turnde twee toestellen om vervolgens op een meerkamp uit te komen. 's Avonds was het de beurt aan Europese toppers Bart Deurloo, Tischa Volleman en ook toppers uit onder meer Rusland, België en Roemenië.

Sprong
Twee duo's van Hamarithi waren vanaf het begin af aan erg sterk. Emma Burghout en Rosalie 't Lam en Luna Olde Olthof en Emma van de Werken. Zij beten het spits af op sprong. Namens het eerste duo sprong Rosalie een mooie half in, heel uit. Luna turnde een overslag hele draai en nam meteen als duo de leiding.

Brug en balk
Hierna volgde het toestel brug waar zowel Emma Burghout als Luna een krachtige oefening turnde. Op balk turnde Emma van de Werken voor het eerst arabier en Rosalie turnde een strakke en stabiele oefening met een prachtige score.

Vloer
Beide Emma's sloten de wedstrijd af met een gracieuze vloeroefening met schroefsalto's.

Verrassende winst
Emma van de Werken en Luna Olde Olthof mochten zeer verrassend het goud in ontvangst nemen met 42,800 punten. Met minder dan een tiende verschil wonnen Emma Burghout en Rosalie 't Lam het zilver. Zij scoorden 42,750. Er turnden tien duo's mee.

Vloer
Een niveau hoger kwamen Fleur Danklof en Vera Westervoort en Nienke Veninga met Tessa van Dalen uit. Fleur startte met een mooie vloeroefening, maar moest haar laatste serie helaas met een val afsluiten. Tessa turnde haar oefening wel netjes uit.

Sprong en brug
Op sprong turnde Nienke een keurige overslag hele draai en Vera half in, heel uit. Dit zorgde beide voor veel punten. Op de brug ging Fleur in de mist bij handstand, maar wat een prestatie om dit onderdeel al zo vroeg in het seizoen te kunnen turnen. Tessa turnde een prima oefening, bleef even hangen bij de kip boven wat toch voor aftrek zorgde.

Balk
Na dit toestel moesten de dames nog naar de evenwichtsbalk. Nienke bracht het er keurig vanaf, terwijl Vera een perfecte balkoefening liet zien met een monsterscore als resultaat. 

Tessa en Nienke werden tweede, Vera en Fleur eindigden net op de vierde plaats. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }