Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Krista (in het midden in zwart badpak) werd in de bloemetjes gezet bij ZV Zaltbommel.
• Krista (in het midden in zwart badpak) werd in de bloemetjes gezet bij ZV Zaltbommel. (Foto: aangeleverd)

Krista van Soldt naar WK Ironman

  •   862 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • De Zaltbommelse Krista van Soldt (35) is vorige week derde geworden in haar leeftijdscategorie tijdens de halve triathlon - oftewel de Ironman 70.3 - in Luxemburg. Dat bracht haar een startbewijs voor het WK in Nice in september.

Van Soldt liep de Ironman 70.3 in 5.04.34, waarmee ze haar tijd van haar eerste halve triatlon van vorig jaar flink verbeterde. "Na de geboorte van mijn dochter had ik even tijd nodig om weer fit te worden en was het soms zoeken naar momenten om te sporten. Dat gaat steeds beter nu ze iets ouder is", verklaart Van Soldt.

Verrassing
Dat ze in Luxemburg op het podium terecht zou komen, had ze echter niet verwacht. "Superleuk natuurlijk! Ik had me er ook niet echt in verdiept dat ik hierdoor een startbewijs voor het WK kon halen, dat was een hele verrassing. Ik hoop dat mijn teamgenootje weer een trainingsschema voor me wil maken, net als voor Luxemburg, om me goed voor te bereiden."

Olympische gedachte
Een podiumplaats in Nice verwacht ze zeker niet. "Ik ga uit van de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen", lacht ze.

Lange afstanden
Van Soldt sport gemiddeld tien uur per week. "Ik vind de combinatie van sporten bij de triatlon leuk en houd van lange afstanden, dus de Ironman is wel wat voor mij."

Nieuw zwembad
Zwemmen is haar favoriete onderdeel. Ze kijkt dan ook uit naar de nieuwbouw van het Zaltbommelse zwembad, zodat ze als lid van Zwemvereniging Zaltbommel nog beter kan trainen. De sportieve Bommelse is ook lid van sportvereniging TZC Vahalis in Tiel en de atletiekvereniging in Den Bosch.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }