Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Tijdens het clubkampioenschap werd ook het 35-jarig bestaan gevierd.
• Tijdens het clubkampioenschap werd ook het 35-jarig bestaan gevierd. (Foto: aangeleverd)

Jasmijn van Nuland clubkampioen bij jarig Octopus

  •   94 keer gelezen   Sport

BRUCHEM • Zaterdag waren de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de gymnasten bij Chr. Omnisportvereniging Octopus in Bruchem. Naast het kampioenschap vierde de club het 35-jarig bestaan.

In oktober 1984 opende toenmalig burgemeester De Kort van Bruchem met een ferme sprong dwars door een kartonnen deur de sportzaal aan de Annekeshof in Bruchem. En hoewel we denken dat tijden snel veranderen is dat toch niet helemaal waar, gezien de tekst van De Kort bij de opening: "Voor al de hedendaagse jeugd, die door een verkeerde houding en/of verkeerde voeding vaak niet in een al te beste conditie is, is gymnastiek een goede oplossing."

Veel armen
Voor de naam van de club was een prijsvraag uitgeschreven in het clubblad van de voetbalclub. Wie de naam heeft bedacht is bij de club niet bekend. Maar de octopus met veel armen is een goede naam voor een club met meerdere sporten. Gezien de voorspellingen zou de club ruim honderd leden kunnen inschrijven. Alleen de gym dus. Bij voldoende deelname volgen ook badminton en volleybal en later Fit en Fun. 

Dromen
En dat zijn volgens de huidige voorzitter in zijn openingstoespraak van zaterdag aantallen waar we tegenwoordig alleen maar van kunnen dromen. Hij benadrukte nog een keer het belang van een sportzaal in een dorp als Bruchem en verzocht mensen die de sport en Bruchem een warm hart toedragen zich op te geven als lid voor gym, badminton of volleybal.

En dan de clubkampioenschappen gym. Na diverse oefeningen op onder andere balk, brug, sprong en lange mat boog de jury zich over de cijfers en het eindresultaat. Vol spanning stonden de gymnasten te wachten op de uitslag.

Clubkampioen
Clubkampioen werden Jasmijn van Nuland en Andries de Haan. Algemeen clubkampioen is Jasmijn van Nuland. Ze kreeg de wisselbeker van de kampioen van vorig jaar Renske Bouman.

Er waren medailles voor de eerste en tweede prijzen voor Rozelin van Nuland, Emma van de Meyden, Ciska den Oudsten, Lisa Rooyens, Jasmijn van Nuland, Joëlle Haasakker, Neline Hakvoort, Charlotte van Lagen, Renske Bouman en bij de jongens Andries de Haan.

Alle deelnemers kregen een mooi aandenken met het Octopus-logo en achterop de jubileumdata. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }