Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Rosalie, Eline, Aylin en Daniëlle.
• Rosalie, Eline, Aylin en Daniëlle. (Foto: aangeleverd)

Tweemaal goud voor Hamarithi bij OBTK

  •   95 keer gelezen   Sport

BREDA/AALST • Dit Pinksterweekend werd in Breda de Open Bredase Turn Kampioenschappen gehouden. Namens Hamarithi haalden Nienke Veninga en Kim van Wijk goud.

In de vroege morgen startte Lieke Hermes bij de jeugd D1. Met een nieuw puntenrecord turnde zij een persoonlijk succesje. Vooral haar balkoefening was strak. Ze werd achtste.

Power
Kim van Wijk won bij de senioren overtuigend het goud. Vooral haar brugoefening werd erg goed uitgevoerd. Ook de vloeroefening met overslag salto en arabier streksalto was met veel power.

Esmeralda van Lopik turnde mee bij de pupil 2 D1 en eindigde als zevende met een derde plaats op sprong.

Terug van weggeweest
Rosalie 't Lam, junior vierde divisie, mocht na een jaar er tussen uit te zijn geweest vandaag weer een individuele wedstrijd mee draaien. Dit ging haar goed af. Op balk haalde ze een derde plaats en op brug werd ze vierde. Allround kwam ze tot een vijfde plaats.

Vierde
Eline van Zandvliet en Aylin Compen turnden in jeugd zesde divisie al goed mee. Eline turnde een hele mooie sprong en balk en werd nipt vierde. Aylin turnde een mooie brugoefening en werd zevende. Daniëlle de Keizer (pupil 1 D1) turnde haar laatste wedstrijd en eindigde nét naast het podium door een klein onderdeel te vergeten op balk. Zonde, want alle overige toestellen turnde zij met de top mee. Vooral op vloer turnde zij netjes. Ze werd vierde.

Ook Amber de Gruijter had te maken met die zure vierde plaats. Bij de junioren zesde divisie turnde zij een elegante vloeroefening. Op balk turnde zij een boogje en op sprong werd er een mooie overslag geturnd.

Goede brug en sprong
Nienke Veninga (senior derde divisie) kwam in de avond in actie. Zij turnde een goede brugoefening en sprong. Op vloer liet zij nog wat puntjes liggen, maar desondanks mocht zij het goud in ontvangst nemen.

Tweede pinksterdag
Op tweede pinksterdag waren er ook nog wedstrijden voor Hamarithi. Naomi de Keizer en Josefine 't Lam turnden een ontspannen wedstrijd. Josefine turnde een mooie brugoefening wat goed was voor meer dan dertien punten. Ook op vloer werd een mooie score behaald. Naomi turnde een goede balkoefening. Ze werden zesde en tiende.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK