• Turnster Emma Wonnink op het podium.
• Turnster Emma Wonnink op het podium. (Foto: aangeleverd)

Brons voor Emma Wonnink van GTV Argos

  •   78 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL/AMSTERDAM • In Amsterdam werd zaterdag het districtkampioenschap geturnd in de vierde en vijfde divisie. Twee turnsters van de Zaltbommelse gym- en turnvereniging Argos mochten zich daar presenteren.

Eline Ketelaars nam het in de senioren divisie 4 op tegen 36 deelnemers. Eline begon op haar favoriete toestel, de brug. Ze turnde een keurige oefening, alleen één eis werd niet geteld. Dit kostte haar een half punt.

Balk en vloer
Daarna mocht ze naar de balk. Hier tunde ze een stabiele oefening alleen moest ze de balk verlaten met de losse rol. Op vloer turnde ze een mooie oefening. Helaas lukte de salto ½ draai niet en koos ze er voor  om een gewone salto te turnen. Hierdoor ging de score van de moeilijkheidsgraad naar beneden, maar de uitvoering was netjes.

Sprong
Als laatste onderdeel had Eline sprong. Hier turnde ze een mooie sprong die werd beloond met 10,950. Eline eindigde op een 17e plaats in het eindklassement, een hele mooie prestatie.

Senioren divisie 5
Emma Wonnink turnde tussen de senioren divisie 5. Emma begon op de vloer. Ze liet een mooie vloeroefening op muziek zien met veel elegantie. Daarna mocht ze naar de sprong. Hier tunde ze een nette half in-half uit.

Brug
Het inturnen op brug ging helaas niet goed. Een aantal elementen lukte niet. Gelukkig ging het tijdens de oefening voor de jury erg goed. Ze haalde op dit toestel 10,967 punten en dit was goed voor de vierde plaats.

Medaille
Het laatste toestel was de balk. Hier liet Emma een mooie en stabiele oefening zien. In totaal haalde Emma 44,034 punten en dit waren genoeg punten om plaats te nemen op het podium, een derde plaats.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }