Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Mari van Geffen en Cor Steenbekkers zijn aan elkaar gewaagd.
• Mari van Geffen en Cor Steenbekkers zijn aan elkaar gewaagd. (Foto: aangeleverd)

Mari van Geffen Alems kampioen driebanden

  •   27 keer gelezen   Sport

ALEM • Met 16-9 wist Mari van Geffen vrijdag de finale van de Alemse kampioenschappen driebanden te winnen van Cor Steenbekkers.

De winnaars van 2017 en 2018 stonden opnieuw tegenover elkaar. Mari sleepte de titel in de wacht, terwijl Cor in de dertiende beurt nog een voorsprong van 8-6 had. Van de veertiende tot en met de twintigste beurt maakte Mari negen punten terwijl Cor hier een 0 score tegenover zette. Toen was de wedstrijd gespeeld. Mari werd daarmee de terechte winnaar. Cor speelde het hoogste toernooigemiddelde van 0,608, met Mari heel kort erachter met 0,600.

Derde en vierde
Voor de derde en vierde plaats speelden Rudolf en Leo Steenbekkers. Het werd geen broedermoord. In deze carotte partij wist Rudolf met 7-4 van Leo te winnen. Leo miste zijn gevreesde nastoot in de 25e beurt. Geen mooie partij, maar wel spannend. Rudolf speelde een toernooigemiddelde van 0,400 en Leo 0,360. Met een serie van elf maakte Leo de hoogste serie van het toernooi.

Piet van den Berk wist met 9-7 van Joop van Mook te winnen en werd dus vijfde. Frits van Eeuwijk speelde weer een gedegen, stabiele partij en won met 15-9 van medeorganisator Hans van Santen. In  de finale van de verliezersronde won Josh Hoek met 13-9 van Erika van Boxtel, de enige vrouwelijke deelnemer van het toernooi. 

Volgend jaar weer
Met 32 deelnemers kijkt de organisatie terug op een mooi toernooi. Hans en Maria van Santen, de beheerders van dorpshuis, worden bedankt voor hun sponsoring. Vermeldenswaardig is verder nog het feit dat Ruud Oord nagenoeg alle partijen geschreven heeft. Volgend jaar wordt het NK weer gehouden.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK