• Yordi Vos geflankeerd door Lennart Veldhuijzen, mededirecteur RegioBank - Wonen & Welzijn, bij ondertekening van het sponsorcontract.
• Yordi Vos geflankeerd door Lennart Veldhuijzen, mededirecteur RegioBank - Wonen & Welzijn, bij ondertekening van het sponsorcontract. (Foto: aangeleverd)

Weer jeugdvoetbaltoernooi in de Bommelerwaard

  •   116 keer gelezen   Sport

REGIO • Het RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 augustus.

De achttienjarige Yordi Vos organiseert het toernooi al voor het derde opeenvolgende jaar. Sponsor is wederom RegioBank - Wonen & Welzijn uit Ammerzoden.

Brede opzet
Het evenement kent een brede opzet: zo kunnen de kleinste maar ook de grootste jongens én meiden deelnemen aan het toernooi. Daarbij wordt er per leeftijdscategorie een onderverdeling gemaakt op speelsterkte: laag, midden en hoog.

Juiste speelniveau
Vos licht toe: "Aan het begin van het voetbalseizoen ontbreekt het aan goede voorbereidingstoernooien. Wij bieden daarbij de teams de mogelijkheid om op het juiste speelniveau uit te komen, juist dit maakt het toernooi tot een groot succes."

Ook dit jaar heeft Vos negen regionale verenigingen bereid gevonden om het toernooi te faciliteren. Ondersteund door zijn vader zorgt Vos voor de centrale organisatie waaronder de communicatie naar én het aantrekken van de teams. De verenigingen zorgen zogezegd voor de rest op basis van de door de organisatie verstrekte toernooischema's.

Landelijk neerzetten
"Juist deze opzet maakt het mogelijk het toernooi langzaamaan uit te breiden doordat we niet al te veel hooi op onze vork nemen." Vos doelt daarmee op het voornemen het 'RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi' op eenzelfde wijze landelijk neer te zetten waarbij er in de regio's wordt gezocht naar een cluster van centraal gelegen en grotere accommodaties zodat eenzelfde opzet aldaar kan worden neergezet.

Over de naam is ook al nagedacht: 'de RegioBank Provinciecup'. Ambitie genoeg van de jonge Vos die naast het organiseren en het volgen van een sportopleiding vrijwel dagelijks actief is als trainer/coach van diverse jeugdelftallen.

Voor meer informatie: www.nl-tournaments.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK