Foto: Stockfoto 123RF

Phoenix-vrouwen strijdend ten onder tegen WIK

  •   36 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • Phoenix Dames 1 speelde zaterdag tegen WIK uit Groot-Ammers. Er werd hard gestreden, maar de winst ging mee naar de Alblasserwaard.

De uit-wedstrijd in Groot Ammers werd toen 2-3 voor de dames uit Zaltbommel. Kansen voor punten lagen er dus zeker en deze zijn hard nodig om uit de degradatiezone in de eerste klasse B te blijven. 

De eerste set startte Phoenix sterk. Goede service series en het snelle spel van Phoenix zorgden gelijk voor de setwinst met 25-16. 

De tweede set werd begonnen met dezelfde zes in de basis. Echter lukte het Phoenix niet om dezelfde druk bij WIK neer te leggen. Een lange tijd ging het gelijk op maar uiteindelijk trok WIK aan het langste eind: 18-25.

Cruciaal
De derde set is altijd cruciale set als het aan Phoenix ligt. Phoenix kwam nog voor met een setpoint, maar uiteindelijk ging WIK er met de setwinst er vandoor: 24-26. 

Vijfde set?
In de vierde set waren de meiden van Phoenix er op gebrand om er nog een vijfde set uit te halen. Al snel kwam Phoenix achter te staan waarna de coach direct een time out aanvroeg om de boel wakker te schudden. Eind vierde set kwam Phoenix puntje voor puntje dichterbij, maar ging WIK er uiteindelijk toch nog met de winst vandoor: 3-1. 

Aanstaande zaterdag speelt Phoenix dames 1 haar laatste wedstrijd om 11:15 uur uit tegen Dordrecht.

De heren van Phoenix wonnen zaterdag met 3-1 van VCN 4 en staan op een veilige zevende plaats.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK