Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Tessa, Emma, Hannah, Fleur, Nayinthe en Valérie.
• Tessa, Emma, Hannah, Fleur, Nayinthe en Valérie. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi-turnster Hannah districtskampioen

  •   163 keer gelezen   Sport

AALST/AMSTERDAM • Hannah van Boggelen heeft op het districtskampioenschap voor de derde divisie de titel binnengesleept.

Namens Hamarithi mochten zaterdag elf turnsters deelnemen. In de eerste ronde turnden Josefine 't Lam en Naomi de Keizer bij de pupillen 2 N3. Naomi werd 28e. Josefine kampt met een blessure waardoor de afgelopen weken niet getraind kon worden. Vol goede moed verscheen zij aan de start. Voor haar was een achtste plaats op balk een prima opsteker. 

Jeugd N4
Bij de jeugd N4 turnsters waren Emma van de Werken, Marjorie Brandsma en Mari-Lynn van Boggelen aanwezig. Mari-Lynn was de hele week ziek geweest. Een elfde plaats op brug was het hoogste haalbare. Op balk beging zij een grove fout door een onderdeel te vergeten.

Emma deed er op de brug nog een schepje bovenop met een achtste plaats en 13,267 punten. Zij turnde een stabiele wedstrijd goed voor een twintigste plaats. Marjorie gooide hoge ogen op de vloer met een prachtig uitgevoerde oefening. Allround eindigde zij op de veertiende plaats. 

Tweedejaars
De tweedejaarsjeugd-meiden Nayinthe van den Heuvel en Hannah van Boggelen turnden naar wat ze konden. Nayinthe werd, ondanks een val op balk, knap elfde. Ze scoorde het vierde cijfer op sprong met een prachtige half in, half uit en werd dik eerste met haar vloeroefening met schroefsalto.

Onder de indruk
Hannah turnde ontzettend netjes, waarbij de jury vooral onder de indruk was van haar balkoefening. Ze scoorde hier het hoogste van haar categorie met 11,767 punten. Ze kreeg allround het goud omgehangen met een puntentotaal van 45,500 punten. 

Valérie Brandsma turnde overtuigend op balk en vloer met beide een derde score in het klassement. Op brug en sprong liet ze nog wat punten liggen. Een zevende plaats voor haar is een mooie prestatie op deze finale. Emma turnde netjes, vooral op de balk met een zesde plaats. Op de andere toestellen was de concurrentie erg groot. Ze eindigde als negentiende.

Senioren
Als laatste mochten de senioren laten zien wat ze waard zijn. Tessa van Dalen turnde een goede wedstrijd als voorbereiding op de halve landelijke finale dat volgende week plaatsvindt. Op brug kan zij er nog een schepje boven op doen komend weekend. Nu werd ze twintigste. Fleur turnt als eerstejaars senior al heel goed mee. Ze eindigde als dertiende, waarbij vooral haar balkoefening een succes bleek. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }