Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Archieffoto: Marielle Pelle

Altena Road Circuit begint met Lenteloop in Brakel

  •   122 keer gelezen   Sport

BRAKEL • Het Blankers & Van Vark Loopcircuit begint op 30 maart met de Lenteloop in Brakel. Naast de wedstrijd in Brakel staan er nog vijf andere wedstrijden op het programma.

Altena Road Runners organiseert ook dit jaar de wedstrijden met plaatselijk comités, op zaterdag 30 maart doen ze dat in Brakel in samenwerking met de hervormde kerk. Die heeft ook dit jaar weer een goed doel aan de loop verbonden. De opbrengst gaat naar Gerard en Janneke de Wit. Zij zijn in 2018 vanuit Nederland uitgezonden en wonen met hun gezin in Schwerin. Dit is een ex-communistische stad in de voormalige DDR. Meer dan een kwart van de mensen in Schwerin leeft onder de armoedegrens en het werkeloosheidspercentage is hoog. Er is veel geestelijke, materiële en sociale nood. 

Wandelen of hardlopen
Deelnemers aan de Lenteloop kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen. Tussen 9:00 en 10:00 uur kan gestart worden voor de wandeltocht van 18 km en tussen 13:30 en 14:00 uur voor de 6 km.

Het hardlopen begint om 12:30 uur met de jeugd tot en met vijftien jaar, in vier categorieën. Afhankelijk van de leeftijd lopen de kinderen een halve tot twee kilometer. Om 14:00 uur ten slotte is de start van de wedstrijdloop van 10 kilometer. Ook recreanten kunnen daaraan meedoen. De prestatieloop van 5 kilometer telt niet mee voor het klassement.

Volgende wedstrijden
Na Brakel is Almkerk aan de beurt, deze wedstrijd zal op 25 mei plaatsvinden. Vervolgens komen nog Werkendam (3 juli), Genderen (21 augustus), Giessen (12 september) en het circuit wordt traditioneel afgesloten met de Vesting Stad halve marathon in Woudrichem die op 2 november gehouden zal worden. 

Inschrijven
Voorinschrijven voor de Brakelse Lenteloop kan tot 29 maart 24:00 uur via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kan er nog worden aangemeld tot twintig minuten voor aanvang van de loop bij het hervormd centrum op de Burg. Posweg 4 in Brakel. Het inschrijfgeld varieert van 5,00 tot 12,50 euro afhankelijk van het gekozen onderdeel. Er is ook een gezinskaart voor 22,50 euro.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK