Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Kinderen staan centraal bij de Promenadeloop.
• Kinderen staan centraal bij de Promenadeloop. (Archieffoto: Lya Cattel)

Twintigste Bommelse Promenadeloop op 13 april

  •   209 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • Scholieren gaan komende week op pad om sponsors te zoeken voor hun deelname aan de Promenadeloop. De opbrengst is, zoals bij velen bekend, voor Stichting Roparun.

Op zaterdag 13 april wordt door de Brandwijk Bommelerwaard Runners voor de twintigste maal de Bommelse Promenadeloop georganiseerd. Zoals gebruikelijk staat ook deze jubileumeditie in het teken van het goede doel: Stichting Roparun, hulp aan mensen met kanker. Kloppend hart van het evenement is het plein voor De Verdraagzaamheid aan de Waalkade.

Scholierenlopen
Het meest populaire onderdeel van de Promenadeloop wordt altijd gevormd door de Scholierenlopen. Komende week gaan honderden schoolkinderen in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel op pad om geld in te zamelen voor het goede doel. Op veertien Bommelerwaardse basisscholen worden inschrijfformulieren uitgedeeld. Maar ook de overige scholen worden van harte uitgenodigd mee te doen. Want steeds meer basisscholen doen mee.

Medailles, ijs en een verrassing
De kinderen kunnen hun ingezamelde sponsorgeld 'verzilveren' door mee te doen op zaterdagmiddag 13 april. Voor alle kinderen is er een mooie medaille. Verder zijn er mooie bekers te winnen en is er voor alle kids een gratis ijsje en een pannenkoekenbon. Vanwege de jubileumeditie ontvangen alle kinderen nog een leuke verrassing na de finish. 

Overige lopen
Voorafgaand aan de scholierenlopen starten om 14:30 uur de Prestatieloop en de Printbest Bedrijvenloop. Bij de Prestatieloop kan worden gekozen voor één, twee, drie of vier rondjes van 2,5 kilometer. De Printbest Bedrijvenloop is een estafetteloop door vier personen die ieder 2,5 km afleggen. Hiervoor geldt een voorinschrijving.

Er is dus voor elk wat wils, waarbij de drempel om deel te nemen bewust erg laag is gehouden. De Promenadeloop is uiteindelijk voor elke trimmer, van laag tot een wat hoger niveau, een gezellige sportieve uitdaging. Ook aan de sfeer op en om het parcours wordt gedacht. Zo is huisorkest Zwajé de la Mimol weer van de partij, evenals de Roparunvogel en clowns Bop en Herrie.

Kijk voor meer informatie en inschrijfformulieren voor de Promenadeloop op: www.bommelerwaard-runners.nl en op de Facebookpagina en Twitter.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK