Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Podarwic kan het kampioenschap al gaan vieren.
• Podarwic kan het kampioenschap al gaan vieren. (Foto: aangeleverd)

Podarwic-dames halen kampioenschap binnen

  •   244 keer gelezen   Sport

AALST • Het eerste damesteam van Podarwic ging donderdag met een beetje gezonde spanning richting Made om een wedstrijd te spelen tegen Jola Olympus. Het kampioenschap lag immers in het verschiet.

Met veel energie, enthousiasme en focus begonnen de dames met de warming-up. Dit gevoel konden de dames van Podarwic goed vasthouden. Vanaf het eerste moment werd er druk gezet met de serve waardoor Jola niet goed tot aanvallen kwam. Podarwic daarin tegen was scherp en met mooie pasjes, goede set-up's en harde aanvallen was de eerste set snel gespeeld: 11-25 voor Podarwic. 

Tegengas
De tweede set konden de dames van Podarwic deze lijn moeilijk vasthouden en Jola gaf tegengas. Podarwic keek steeds tegen een kleine achterstand aan die maar niet werd ingehaald. Toen kwamen de 'big points' en lieten de dames zien waarom ze bovenaan staan. De achterstand werd ingehaald en de set eindige in een stand van 20-25 voor Podarwic. 

Nog één set nodig
Podarwic had nog één set nodig om kampioen te worden en was vastbesloten deze set te gaan pakken. Het spel van de eerste set werd hernomen en Jola had opnieuw niks in te brengen tegen het enthousiasme en het goede spel van Podarwic. Met een setstand van 12-25 kon het kampioenschap gevierd worden.

Schoonheidsfoutjes
Maar de wedstrijd was nog niet voorbij. De vierde en laatste set moest nog gespeeld worden. In deze set liet Podarwic wederom goed spel zien, maar werden er ook wat schoonheidsfoutjes gemaakt. Ondanks deze foutjes hebben de dames laten zien wat ze kunnen en eindigde deze set in 17-25 voor Podarwic. 

Na de wedstrijd hadden de coaches Jan en Andries een verrassing voor de dames: inspeelshirts met naam en natuurlijk het opschrift 'kampioen 2018/2019'. Zaterdag speelt Podarwic dames 1 om 16:45 thuis tegen Dunamis. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK