Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Er waren heel wat medailles te vieren tijdens de 29e Bommelerwaardcup.
• Er waren heel wat medailles te vieren tijdens de 29e Bommelerwaardcup. (Foto: aangeleverd)

GVK Kerkdriel wint Bommelerwaardcup

  •   196 keer gelezen   Sport

KERKDRIEL • Gymnastiekvereniging Kerkdriel won zaterdag de Bommelerwaardcup 2019. Het was voor de club een thuiswedstrijd, de grote gymwedstrijd vindt altijd plaats in De Kreek.

Ongeveer driehonderd jongens en meisjes van de diverse gymverenigingen uit de Bommelerwaard verzamelden zich 's ochtends voor de traditionele opmars. Vervolgens streden ze tijdens de 29e editie om individuele medailles en de felbegeerde Bommelerwaardcup tijdens een sportieve en plezierige wedstrijd.

Vier onderdelen
De gymnasten, in de leeftijd van zes tot zestien jaar, werden beoordeeld op vier onderdelen. De meisjes op de onderdelen brug, balk, vloer en sprong, de jongens op de onderdelen rekstok, lange mat, ringen en sprong. 

Spanning en ontspanning
De dag was voor de gymnasten zo ingedeeld dat spanning voor de te gymmen onderdelen werd afgewisseld door ontspanning tijdens de dansles en het springen op de tumblingbaan. Na afloop van de wedstrijd werden alle aanwezigen getrakteerd op een dans met álle kinderen, gevolgd door een demonstratie van GTV Argos. 

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats. Deze werd gedaan door wethouder Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel. Per leeftijd en niveau zijn er medailles uitgedeeld aan de gymnasten. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK