• Archieffoto met Sjors van der Meer (beennummer 2), Jesse Vriend (71) en Danny Stam (59).
• Archieffoto met Sjors van der Meer (beennummer 2), Jesse Vriend (71) en Danny Stam (59). Foto: Michel Pichot du Plessis

Team Stehmann-Viking sluit bewogen marathonseizoen af

Sport 112 keer gelezen

LEEUWARDEN/ZALTBOMMEL • Marathonschaatsteam Stehmann-Viking kijkt tevreden terug op het eerste seizoen op het hoogste niveau. Tijdens de finale in Leeuwarden werden geen aansprekende resultaten geboekt.

Na een bewogen seizoen, waarin team Stehmann-Viking als debutant op het hoogste niveau een aantal mooie prestaties heeft neergezet, stond zaterdag de laatste wedstrijd op het programma. De finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup in Leeuwarden was de climax van de kunstijs-cyclus. Helaas kon ploegleider Mario Donker in Friesland niet beschikken over Robert van Dalen. Hij miste de laatste wedstrijden door naweeën van een blessure en moest ook in Leeuwarden verstek laten gaan.

Vastbesloten
Met Jesse Vriend, Danny Stam en Sjors van der Meer aan het vertrek, was de Stehmann-Viking-formatie vastbesloten om het maximale uit de laatste wedstrijd te halen. Het was wel afwachten hoe ze uit de loodzware Grand Prix-cyclus op het natuurijs in Zweden zijn gekomen. Bovendien had Donker zijn manschappen meegegeven dat zij een goed gevoel moeten meenemen naar de zomer, waarin weer flinke trainingsarbeid wordt verwacht als voorbereiding op het volgende seizoen.

Komeet
In een snelle wedstrijd op het goede kunstijs in Leeuwarden ging Stam als een komeet van start. Hij kwam in een veelbelovende ontsnapping te zitten en dat leek al vroeg in de race een succesvolle sprong. Helaas moest Stam zijn vluchtpoging staken; hij kwam leeg bij de ploegleiding. Het was voor Stam de climax van een zwaar seizoen met daarin een aantal mooie hoogtepunten.

Ondertussen in het peloton
Ondertussen zaten Vriend en Van der Meer nog goed in het peloton verscholen. Er was een tienkoppige groep met twee ronden voorsprong en een groep van zeven man met één ronde.

Een goede klassering in de laatste wedstrijd van het marathonschaatsseizoen zou er voor team Stehmann-Viking niet in zitten. Van der Meer finishte als 27e, terwijl Vriend 33e werd.
De finalewedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor Robert Post. Hij rekende af met Simon Schouten en Sjoerd den Hertog. Laatstgenoemde ging er met de winst in de KPN Marathon Cup vandoor.

Degelijke elfde plaats
In het ploegenklassement eindigde team Stehmann-Viking op een degelijke elfde plaats.

De mannen van ploegleider Donker kunnen nu gaan rusten na een mooi seizoen. Van Dalen kan aan zijn herstel gaan werken. Tot slot hecht team Stehmann-Viking er waarde aan om een dankwoord uit te spreken richting de sponsoren die de ploeg het hele seizoen hebben gesteund. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om het avontuur in de topdivisie van het marathonschaatsen op te zetten.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden