Kerkwijk Cross
Kerkwijk Cross Foto: Lya Cattel

Kleinschalige maar grootse Kerkwijk Cross voor Roparun

Sport 314 keer gelezen

KERKWIJK • De Kerkwijk Cross heeft zaterdag 1036 euro opgebracht voor Stichting Roparun.

De 28e Regio Bank Kerkwijk Cross werd georganiseerd door vv Kerkwijk en de Brandwijk Bommelerwaard Runners. Een sportief evenement voor de Stichting Roparun, voor hulp aan mensen met kanker.

Voor de deelnemende lopers was een uitdagend parcours uitgezet over de voetbalvelden van Kerkwijk en de naastliggende maïsakker die via vakkundig geconstrueerde bruggetjes bereikbaar was gemaakt.

Blije Thijs
Eerst was het de beurt aan de jeugdige lopers die vol enthousiasme hun rondjes aflegden. Eén van de kleine winnaars was Thijs Vos die zijn geluk niet op kon: "Vorig jaar was ik tweede en nu heb ik gewonnen. Ik ben echt blij!"

Buiten de regio
Bij de senioren was er de keuze uit diverse afstanden met een maximale cross over acht kilometer. De Kerkwijk Cross begint stiekem ook bekendheid te krijgen buiten de regio. Zo stonden er enthousiastelingen uit plaatsen als Apeldoorn, Amersfoort en Hendrik Ido Ambacht aan de start. Maar de voetballers van de organiserende voetbalvereniging die het aandurfden om de voetbalschoenen een keertje te verruilen voor de loopschoenen verdienen ook zeker een pluim.

Cheque
Na afloop was er de gezellige prijsuitreiking in de kantine. Waar Kerkwijk-voorzitter Johan Oomen een geweldig bedrag van 1036 euro overhandigde aan Gerard Bambacht van de Brandwijk Bommelerwaard Runners. Met veel dank aan deelnemers, sponsors en vrijwilligers. De Kerkwijk Cross laat zien dat een kleinschalig sportevenement groots kan zijn in de bijdrage voor het goede doel. Dat blijkt uit zowel de betrokkenheid als de financiële opbrengst voor de ernstig zieke medemens.

Kijk voor uitslagen en meer foto's op:
www.kerkwijkcross.nl en www.bommelerwaard-runners.nl

Kerkwijk Cross
Kerkwijk Cross
Kerkwijk Cross
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden