Podarwic-dames winnen van nadrukkelijk aanwezige tegenpartij

Sport 164 keer gelezen

GIESSENBURG/AALST • Het eerste damesteam van Podarwic verdedigde dit weekend met verve de eerste plek tegen Vridos DS1 in Giessenburg.

In de eerste set kwamen de Aalster volleybalsters niet echt in hun 'flow' door een luid aanwezige tegenpartij en het bijbehorende luide aanmoedigen van het publiek. De service van de tegenpartij kon de eerste helft niet onder controle gebracht worden en er werden veel eigen fouten gemaakt. Hierdoor keek Podarwic al snel tegen een grote achterstand aan.

'Dat doen ze anders nooit'
De dames deden dingen die ze niet eerder deden, zo merkten coaches Jan van Hemert en Andries Krielaart op. Ze wisten de achterstand nog deels in te halen door onder andere zeer sterke service series van Hannah Smits en Mirthe van Veen, maar de set ging met 25-21 naar Vridos.

Hard knokken
De tweede set wilden de dames dit niet meer laten gebeuren en ze knokten daar hard voor. Romy van der Velden wist de set-ups al meer bij Melissa Biesheuvel te krijgen en zij wist het blok te ontwijken. Ook Irene Verbree wist met de achterspelers de pass nog beter te verzorgen, waardoor deze set gewonnen werd met 15-25.

Moeite
De derde set was er ook nog moeite aan de kant van Podarwic. De dames hadden moeite om eigen fouten te beperken, maar er werd nog stabiel gespeeld in deze set. Emma van Rijswijk mocht invallen en wist met haar lengte het blok goed voor de tegenpartij te hangen. Ook Dewi Vermeulen wist deze set meerdere keren de ballen van de tegenpartij in haar blok te krijgen. Deze set eindigde uiteindelijk in 19-25.

Weer in de flow
De vierde set lieten de dames van Podarwic nog wat meer van hun kunsten zien. Naïma den Dekker wist aanvallen op de midden positie te scoren en het team zat weer terug in de 'flow'. De pass lag beter, de set-ups kwamen meer op maat en de aanvallen vielen bij de tegenpartij nog meer op de grond. Podarwic liet hier weer even zien dat de eerste plek toch echt van hen is. Het eindigde in een 1-3 winst door de uitslag van 14-25 in de vierde set.

Nummer 2
Volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer 2 op de planning. OKK'70 DS1 komt om 16:45 uur op bezoek in de Maayenboogerd in Aalst. In Hardinxveld zat de tribune vol met publiek voor Podarwic, zal dat aankomende zaterdag ook zo zijn?