• Hamarithi was met een flinke delegatie vertegenwoordigd.
• Hamarithi was met een flinke delegatie vertegenwoordigd. Foto: aangeleverd

Hamarithi houdt duowedstrijden met SportBalans

Sport 89 keer gelezen

CULEMBORG/AALST • De selectie van Hamarithi turnde zaterdag een wedstrijd in samenwerking met SportBalans. Gemengde duo's en trio's werden gevormd door middel van loting. Er werd gestreden wie het beste was per niveau, maar bovenal was er veel gezelligheid en samenhorigheid. 

Evy van Hemert turnde samen met Celena van Pelt naar het goud bij de D2. Zilver was er voor debutante Lynn van der Werff met haar partner. Luna Burnet werd zesde, Didi Pos tiende en Carlijn van Zandvliet elfde. Carlijn behaalde een persoonlijk succesje door naar de hoge legger te durven springen en turnde een foutloze balkoefening. 

Nationaal niveau
Bij het nationaal niveau werd de wedstrijd gewonnen door Mari-Lynn van Boggelen samen met Claudia Pap. Tweede werd Marjorie Brandsma met haar partner en derde Naomi de Keizer. Op de voet volgden Josefine 't Lam, Emma van de Werken en Jasmine Szalla op plaats 4,5 en 6. 

Keuzecategorie 3 en 4 jeugd
In de keuzecategorie derde en vierde divisie jeugd was er een derde plaats voor het duo waar Hannah van Boggelen in mee turnde. Valérie Brandsma won met ruim een punt voorsprong met Renske Wakkerman het goud. 

D1
Eva van de Werken en Loes Kleingeld waren de beste bij de D1 categorie. Op de voet volgde Lieke Hermes, die deelnam met een trio. Ze turnde een prachtige wedstrijd was hier zelf ook heel blij mee. Esmeralda van Lopik werd met Suze Otte derde. Isabel Spiering met haar partner vierde en Daniëlle de Keizer vijfde.

Keuzecategorie 5 en 6
Amber de Gruijter wist bij de keuzecategorie in de vijfde en zesde divisie succes te behalen met Nika van Sprang. Zij wonnen verdiend het goud. Amber wist wederom een sierlijke vloeroefening te tonen. Roosmarijn Groeneveld werd tweede met haar partner en Aylin Compen 3e. Eline van Zandvliet had wat pech op balk, maar maakte het goed op de andere toestellen. Zij werd als duo vijfde.

Senioren derde divisie
Bij de oudste meiden (senioren derde divisie) turnde Fleur Danklof, nadat ze heel de dag al mee geholpen had, een relaxte ongedwongen wedstrijd. Alles lukte en met een prachtige balk- en vloeroefening won zij samen met Xianne van der Put het goud. Vera Westervoort turnde met Sofie van Elst naar de derde plaats. Nienke Veninga werd vierde en Tessa van Dalen had niet helemaal haar dag en werd vijfde.

• Hamarithi was met een flinke delegatie vertegenwoordigd.
• Hamarithi was met een flinke delegatie vertegenwoordigd.
• Hamarithi haalde heel wat medailles binnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden