• Sjors van der Meer (beennummer 2) werd zaterdag veertigste.
• Sjors van der Meer (beennummer 2) werd zaterdag veertigste. Foto: Michel Pichot du Plessis

Matige wedstrijd voor marathonschaatsteam Stehmann-Viking

Sport 37 keer gelezen

ENSCHEDE • Marathonschaatsteam Stehmann-Viking heeft de kunstijscompetitie zaterdag in Enschede weer hervat. Tijdens de twaalfde KPN Marathon Cup-wedstrijd finishte Jesse Vriend als 27e.

De slopende periode op de Weissensee heeft een flinke tol geëist bij de ploeg van Mario Donker, bleek zaterdag.

Danny Stam startte nog wel netjes voorin, terwijl Sjors van der Meer en Jesse Vriend in de buik van het peloton verscholen zaten. Na 25 ronden sprong er een groep weg, waar Stam ook deel van uitmaakte. Helaas voor hem werd die groep weer teruggepakt.

Knokken
Met nog 75 ronden te gaan had Vriend het zwaar, terwijl Van der Meer zich langzaam maar zeker in de race knokte. Stam probeerde weer aansluiting te vinden bij vluchters, maar dat mocht niet baten, want de groep wist geen ronde voorsprong te pakken. Stam moest zijn inspanningen bekopen en staakte de wedstrijd voortijdig. Het zou tot 55 ronden voor het einde duren, voordat er daadwerkelijk sprake was van een succesvolle ontsnapping. Een groep van tien man 'dubbelde' het peloton, zij zouden om de winst gaan strijden.

27e in de sprint
Met het bord op elf kreeg het peloton de bel om te sprinten voor de elfde plek. Arjan Stroetinga was daarin de snelste, voor Sjoerd den Hertog. Namens de Stehmann-Viking formatie was er een 27e plaats voor Vriend. Van der Meer finishte als veertigste.

Robert van Dalen kampt nog met de naweeën van zijn blessure.

Focus verleggen
Voor de Stehmann-Viking-formatie is het nu een kwestie van de focus verleggen naar volgende week. Dan staat in Dronten de dertiende KPN Marathon Cup-wedstrijd op de rol.

Natuurijs
Daarna reizen de manschappen van Donker af naar Zweden, waar ze in Luleå een drietal KPN Grand Prix-wedstrijden gaan afwerken. Na de Weissensee is dat wederom een goede vuurproef om te kijken hoe de ploeg zich staande houdt op natuurijs.