Heren Podarwic stevig in het zadel

Sport 60 keer gelezen

AALST • Zaterdag hadden de volleybalheren van Podarwic een zware taak voor de boeg. De 4-0 nederlaag tegen WHV 2 vorige competitiehelft moest namelijk recht worden gezet.

Tevens hadden de heren uit Asperen voor aanvang van de wedstrijd zes verliespunten minder dan Podarwic. De heren uit Aalst waren vastberaden om hier verandering in te brengen.

De eerste set zat Podarwic er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop. WHV keek door sterke blokkeringen en aanvallen van onder andere William Verboom, Jesse van Wendel en Adam Maczka, binnen de kortste keren tegen een ruime achterstand aan. De set werd met 25-20 gewonnen.

Gezonde marge
De tweede set werd Marius Vos ingebracht om op de buitenpositie te variëren in de aanvalskracht. Ook deze set hield Podarwic een sterke focus vast en werd er een gezonde marge opgebouwd, wat leidde tot een setstand van 25-19. In de derde set bouwde Podarwic met mooie combinaties van Erik Verweij en sterk spel door alle heren een grote voorsprong op: 25-9.

Even wat ruimte
In de vierde set gaf Podarwic de tegenstander heel even wat ruimte, maar door sterke invalbeurten van Arre Grandia in het achterveld kreeg WHV echter niet de bovenhand. Vanaf een 22-22 gelijk wist Podarwic de beslissende 3 punten achter elkaar te scoren en werd ook de vierde set binnen gehaald.

Op weg naar kampioenschap
Door deze overwinning blijft Podarwic stevig in de race om het kampioenschap in de tweede klasse.