Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De koplopers in de B-klasse in actie.
• De koplopers in de B-klasse in actie. (Foto: aangeleverd)

Fausto van Tuyl wint veldrit in Hoornaar

  •   158 keer gelezen   Sport

HOORNAAR • Fausto van Tuyl uit Nieuwaal was zaterdag de beste van 86 recreanten tijdens een veldrit in Hoornaar. Mika Bouman uit Rijswijk werd tweede in de A-klasse.

Het stukje strand en de bospassage zorgden sowieso al voor een leuke uitdaging, maar ook het naastgelegen grasland inclusief greppels en bruggetjes werd uitgebreid benut. Het evenement, deel van de wintercompetitie van Jan van Arckel, werd georganiseerd in samenwerking met de lokale ijsclub.

Bij de A-klasse (licentiehouders – 28 deelnemers) verstevigde Jesse Bikker uit Hoogblokland zijn leiderspositie in het klassement. Direct vanuit de start zocht hij met hoge snelheid de ruimte. Mika Bouman kon niets anders dan achtervolgen. In het klassement staat hij nu derde.

Eerste overwinning
In de B-klasse (recreanten – 86 deelnemers) ontspon zich een mooie strijd tussen de klassementsaanvoerders Tim van Lopik (Gorinchem) en Fausto van Tuyl. Zij reden samen voorop en werden op enige afstand gevolgd door Edwin de Ruijter en Senna Middelkoop. Fausto van Tuyl was deze keer de sterkste en reed naar zijn eerste overwinning in deze competitie.

Noa Stolk uit Nieuwendijk won de C-klasse (dames – 14 deelnemers). Niemand kon bij haar in de buurt blijven. Ook Rowan van Oord (Hank) was oppermachtig (D-klasse, jeugd 13-14 jaar). Darian Groeneveld (Rijswijk) werd tweede bij de jeugd 9-10 jaar en Niek Wolthuis (Hank) derde in de categorie 6-8 jaar.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK