• De senioren op de balk.
• De senioren op de balk. Foto: aangeleverd

Hamarithi haalt brons en vele topnoteringen

Sport 69 keer gelezen

AMSTERDAM/AALST • Hamarithi was bij de eerste kwalificatieronde voor de derde divisie goed vertegenwoordigd met twaalf turnsters. Hannah van Boggelen behaalde het brons en verder eindigden een aantal turnsters in de top 10.

Bij de pupillen 2 lieten Josefine 't Lam en Naomi de Keizer zuivere oefeningen zien. Naomi was zelfde de beste van de 35 turnsters op het onderdeel sprong met 13,575 punten. Ook Josefine scoorde hier hoog. Op balk turnde Josefine een goede plusoefening wat goed was voor 13,000 punten (vierde plaats op dit toestel). Op vloer en brug liggen de verbeterpunten. Josefine kwam tot een achtste plaats en Naomi werd verrassend twaalfde.

Hannah
In de middag was het de beurt aan de jeugd- en juniorturnsters van de derde divisie. Deze meiden werken met een andere puntentelling en kunnen niet zo hoog scoren als de onderbouw. Hannah van Boggelen turnde de hoogste score op brug en balk (11,400), maar moest een val incasseren op sprong. Ze eindigde alsnog als derde.

Nayinthe van den Heuvel liet zien goed te kunnen springen en turnde een mooie schroef op vloer. Ze werd zevende. 

Emma en Valérie
De junioren Emma Burghout en Valérie Brandsma startten op hun favoriete onderdeel vloer. Emma zette de eerste score neer met een puike oefening. Valérie volgde met een vierde plaats op dit toestel. Door de minimale hoogte van opzwaaien bij brug liepen de meiden dure punten mis en was ook het podium net buiten bereik. Ze werden netjes achtste en negende.

Senioren
Fleur Danklof en Vera Westervoort debuteerden op regionaal niveau bij de senioren. Als eerstejaars senioren brachten zij het er al goed af. Fleur zette een actieve vloeroefening neer (vierde plaats) met 12,200 punten. Ook op brug turnde zij voor het eerst met succes wippertje wat haar een achtste plaats opleverde.

Tessa van Dalen en Nienke Veninga zijn al wat meer ervaren in de seniorcategorie. Desondanks waren er in een veld van zestig deelnemers toch wat gezonde zenuwen. Tessa wist op brug hoge ogen te gooien en behaalde hier de zesde plaats. Fleur en Tessa eindigden op de negende plaats.

De tweede kwalificatie is op 26 januari, weer in Amsterdam.

• Josefine 't Lam (vooraan) en Naomi de Keizer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden