• Het kan niet op bij het vlaggenschip van Podarwic. Foto: aangeleverd

Volleybalheren Podarwic winnen twee keer in een week

Sport 88 keer gelezen

AALST • Het eerste herenteam van Podarwic haalde afgelopen week negen van de tien mogelijke punten binnen.

Woensdag speelden de mannen in Aalst tegen de hekkensluiter van de competitie, Atak 4. Tijdens deze wedstrijd was Podarwic voor het eerst dit seizoen compleet. Erik Verweij was er weer bij en speelde vanaf de eerste bal alsof hij geen wedstrijd of training gemist had.

Steeds overtuigender
De eerste set werd voortvarend begonnen met Erik als spelverdeler en Adam Maczka als buitenaanvaller. Met leuk spel werd deze set 25-15 gewonnen. De tweede set werden er enkele wissels gedaan en tevens de afspraak gemaakt om de persoonlijke foutjes eruit te halen. Met lange servicebeurten, sterke blokkeringen en aanvallen werd deze set zeer overtuigend gewonnen met 25-7.

Concentratie verslapt
Na deze ruime setstand verslapte de concentratie in de derde en vierde set enigszins. Maar door op de juiste momenten te versnellen wisten de heren deze sets ook te winnen met 25-18 en 25-21.

Avva
Zaterdagmiddag reisde Podarwic af naar Ameide voor de wedstrijd tegen Avva 3. Door familieverplichtingen waren Erik Verweij en William Verboom afwezig maar gelukkig wilde Martin Bok bijspringen als middenaanvaller.

Te voorzichtig
De eerste set werd voorzichtig gestart vanaf de kant van Podarwic. Avva was echter niet van plan om hier in mee te gaan en begon meteen met sterk spel. Door goede services en aanvallen van de Ameidese kant kwam Podarwic al snel op een ruime achterstand te staan. Ondanks verwoede pogingen konden de heren hier niets meer aan doen en werd de eerste set 25-17 verloren.

Wakker
De heren werden door dit resultaat wakker geschud, er zouden geen punten mee naar Aalst gaan als er gespeeld werd zoals in de eerste set. De tweede set begon met een gelijk oplopende stand voor beide partijen. Door een sterke serviceserie van Martin Bok in combinatie met goed spel van de overige vijf werd er halverwege de set een gaatje geslagen. Dit gaatje wisten de heren richting het einde van de set nog verder uit te bouwen waarna deze werd gewonnen met 25-17.

Spannend
De derde set vertoonde in het begin een gelijk beeld met de tweede. Door wisselingen aan de kant van Avva kwam er nog wat meer aanvalskracht in het veld en hier moest Podarwic zich op aanpassen. De pass werd aan de kant van de heren uit Aalst gelukkig beter en hierdoor wisten ze weer enkele punten los te komen. Het slot van de set werd met 23-23 nog spannend maar Podarwic scoorde de twee beslissende punten (25-23).

Constant onder druk
De vierde en laatste set was Avva absoluut nog niet klaar om zich gewonnen te geven. Deze set verliep vergelijkbaar met de voorgaande en Podarwic werd constant onder druk gehouden door de buitenaanvallers en drie-meterballen van Avva. Door goed teamspel en scoren op de cruciale momenten wisten de heren deze set ook met 25-22 te winnen.

Podarwic heren 1 heeft nu de komende twee weken vrij om 15 december pas weer te spelen tegen Condor in Aalst.