• De editie van 2018 was de modderigste tot nu toe.
• De editie van 2018 was de modderigste tot nu toe. Foto: Lya Cattel

Inschrijving Singelcross 2019 van start

Sport 155 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De voorinschrijving voor de Singelcross start vandaag (30 november). De loop over de Zaltbommelse Stadswallen vindt plaats op zondag 24 februari.

Ook de achtste editie wordt georganiseerd door de Zaltbommel DutchRunners (ZDR) en ook dit keer is er voorafgaand aan de cross voor volwassenen de Kids Cross. Start en finish zijn in de Kindertuin, bij de ingang van het park aan de Steenweg/Gamerschestraat.

Kids Cross
De jongste deelnemers kunnen kiezen uit één of twee rondjes van zevenhonderd meter, ze starten respectievelijk om 10:20 en 10:30 uur. Er kunnen maximaal honderd kinderen meedoen. Op 6 februari om 15.00 uur wordt er een Kids Clinic gegeven in de Kindertuin. Deelname is gratis voor de ingeschreven kidscrossers.

Kanonnen
Het startschot voor de Singelcross wordt om 11:00 uur in de Kindertuin gegeven, waarna het parcours de renners gedurende 3,2 km over de prachtige stadswallen en langs de kanonnen van Zaltbommel leidt. Het parcours is uitdagend door de hoogteverschillen en onverharde ondergrond. Deelnemers kunnen ervoor kiezen het parcours één, twee of drie keer te lopen. Tijdens de cross vindt er tijdsregistratie plaats door middel van een chip.

De Singelcross is een evenement wat toegankelijk is voor jong en oud. Ook dit jaar nemen de sportklassen van het Cambium deel met vele leerlingen, herkenbaar aan hun blauwe shirts. Het maximale aantal deelnemers voor de Singelcross is vijfhonderd.

Praktische informatie
Parkeren kan gratis op het parkeerterrein aan de Beersteeg. Er staan vrijwilligers klaar om de deelnemers veilig over het parcours te laten bewegen en na afloop te voorzien van drinken en een gezonde consumptie.

Inschrijven kan alleen vooraf. Vanaf 30 november tot en met 31 januari kost meedoen 7,00 euro, vanaf 1 februari bedragen de kosten 9,00 euro. Voor de Kids Cross zijn de bedragen 3,00 en 5,00 euro.

Beweging stimuleren
Een deel van de opbrengsten van de Singelcross wordt gebruikt om kinderen op basisscholen in de Bommelerwaard via Running Clinics kennis te laten maken met hardlopen en zodoende hun beweging te stimuleren.

Meer informatie is te vinden op www.singelcross.nl, de Singelcross is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden