Afbeelding
Foto: aangeleverd

Volleybaldames Podarwic blijven winnen

Sport 151 keer gelezen

AALST • De dames van Podarwic speelden zaterdag tegen Jola Olympus 3, de nummer 4 van de ranglijst.

Aanvoerder Romy van der Velden kon niet aanwezig zijn, daarom was Mirthe van Veen spelverdeelster. Sjanna van Hemert hielp de dames uit de brand: zij speelde op de ontstane lege plek op de diagonaal.

Wakker worden
De eerste set moesten de dames nog wakker worden. Jola had een goede service, na een tactische verandering in de pass opstelling ging het beter lopen. Berber van Driel en Melissa Biesheuvel begonnen veelvuldig te scoren en de service druk werd verhoogd. Mirte speelde het blok weg, Sjanna scoorde met drie meter aanvallen en Naïma den Dekker had een sterke sprongservice. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-20.

Hard slaan
De tweede set werd beter begonnen, er werd steeds beter gespeeld. Irene Verbree zorgde voor goede passen aan het net en Dewi Vermeulen had een lange service serie. Hannah Smits viel halverwege de set in en scoorde met een aantal hard geslagen aanvallen, de set werd gewonnen met 25-14.

De grond in
In de altijd gevaarlijke derde set bleef Hannah ballen de grond in timmeren. Van verslapping was geen sprake: 25-14.

Vijf punten in Aalst houden
De laatste set, het doel was duidelijk: alle vijf de punten in Aalst houden. Berber ging op de diagonaal spelen en sloeg een paar harde aanvallen op de grond. Op het einde maakte Emma van Rijswijk nog een aantal mooie punten, de set werd gewonnen met 25-19.

Doordat de nummer 2 punten heeft verspeeld staan de dames nu met acht punten verschil bovenaan. Aankomende week zijn de dames vrij, de volgende wedstrijd zal tegen Dunamis in Goirle zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden