•  Sjors van der Meer, Jesse Vriend en Danny Stam.
• Sjors van der Meer, Jesse Vriend en Danny Stam. Foto: Michel Pichot du Plessis

Stehmann-Viking-rijders in top 20

Sport 87 keer gelezen

HAARLEM • Bij de turbulente start van het marathonseizoen manifesteert de Stehmann-Viking-ploeg zich uitstekend. Ook in Haarlem was er met drie rijders in de top-twintig weer een mooi succesje te vieren.

Na de harde, maar spectaculaire wedstrijd van een week eerder in Heerenveen, stonden de vier Stehmann-Viking-rijders zaterdag weer scherp. Met de vijfde KPN Marathon Cup-wedstrijd stond in Haarlem een race op het programma die op goed ijs verreden zou gaan worden. De temperatuur is in heel Nederland gedaald en het was dan ook afwachten wat voor wedstrijd het zou gaan worden; temeer omdat donderdag de 'Trachitol Trophy', een slopende marathon-vierdaagse, van start gaat.

Hollen en stilstaan
De wedstrijd kwam maar langzaam op gang. In de eerste deel waren er wel wat ontsnappingen, maar van kortdurende aard. Jesse Vriend, Danny Stam en Robert van Dalen zaten voortdurend attent voorin en sprongen om beurten mee. Ook Sjors van der Meer kwam beter in de wedstrijd en nestelde zich in de kop van de wedstrijd. Het was een kwestie van hollen en stilstaan en niemand kwam weg.

Premiesprint
Met het rondebord op 60 was er een premiesprint. Stam, die daar alert op was, sprong net voor dat moment weg en wist de sprint te winnen, waarna hij weer terug werd gepakt.

Van der Meer kreeg het ondertussen zwaar, maar kwam keer op keer terug. Met nog vijftig ronden te gaan, besloot ploegleider Mario Donker dat de rijder uit Boskoop de wedstrijd mocht verlaten, om hem zo te kunnen sparen voor de aanstaande vierdaagse.

Massasprint
Een massasprint lag in de lijn der verwachting, maar met nog twintig ronden te gaan sprongen vijf rijders weg. De snelheid ging omhoog, maar Stam, Vriend en Van Dalen zaten goed. Hun groep kreeg de bel op zes ronden voor het einde. In de sprint snelde Vriend naar de 16e plaats, Van Dalen kwam als 17e over de meet en Stam finishte op de 19e plaats.

Sjoerd den Hertog was uiteindelijk de snelste van iedereen. Hij won, voor Crispijn Ariëns en Peter Michael.

Jongerenklassement
Vriend was de beste jongere van de dag en Stam werd in datzelfde klassement tweede. In het algehele jongerenklassement staat Vriend nu op plek drie en Stam op de vierde stek. In het ploegenklassement is de formatie van ploegleider Donker nu gestegen naar de achtste plaats.

Mooie opmaat
Het topresultaat is een prachtige opmaat richting de Trachitol Trophy', de 4-daagse die donderdag start in Breda. De ploeg hoopt dan ook op de steun en aanmoedigingen van veel supporters langs hun veredelde thuisbaan. Daarna zijn Utrecht en Hoorn aan de beurt. De finale vindt plaats in Groningen en is vanaf 16:15 uur te volgen via NPO Studio Sport.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden