Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De drie deelnemende teams van Hamarithi.
• De drie deelnemende teams van Hamarithi. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi grijpt naar NK-ticket teamturnen

  •   104 keer gelezen   Sport

ROTTERDAM/AALST • Drie teams namen zaterdag namens Hamarithi deel aan de kwalificatie voor het NK voor teams in Rotterdam. Alle drie de teams schopten het tot de top tien.

Fleur Danklof en Vera Westervoort debuteerden vandaag bij het hoogste niveau dat Hamarithi biedt (C). Fleur was zeer succesvol op het onderdeel vloer, waar zij de hoogste score in haar ronde in de wacht sleepte. Ook op sprong deed zij prima mee. Vera kon vooral haar balkoefening al meten aan de rest.

Nienke Veninga en Tessa van Dalen turnden de meeste toestellen, als wat meer ervaren turnsters. Emma Burghout was de benjamin van de groep maar deed niet onder voor de rest. Het team eindigde als tiende.

Naar NK
Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken en Jasmine Szalla turnden bij de jeugd N3 mee. Ook hier waren er slechts acht startbewijzen. Marjorie turnde voor het eerst een reusoefening met salto af, Jasmine was vooral sterk op sprong en balk, Emma turnde de meerkamp en Mari-Lynn kon op balk en vloer al goed meekomen. Door individuele talenten te bundelen tot het team kwamen er mooie resultaten.

Het team werd achtste en plaatst zich voor het NK teamturnen dat volgende week in Nijmegen zal plaatsvinden.

Jeugd tweede divisie
In de avond turnde het team jeugd turnsters in de tweede divisie. Ondanks een niet optimale voorbereiding wegens ziekte en blessure deed dit team verrassend goed mee. Hannah van Boggelen turnde naar een van de hogere vloerscores (11,876) en Valérie Brandsma was succesvol op balk en sprong (11,500). Janinka Egas turnde voor het eerst haar vloeroefening en Nayinthe van den Heuvel turnde mee op de brug. Zij werden negende van de twintig teams.

De beste acht teams (met daarin de meisjes van jeugd N3 van Hamarithi) mogen volgende week aantreden in het nieuwste turnparadijs, de SportQube in Nijmegen.

www.hamarithi.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK