• Robert van Dalen werd zestiende. Foto: Michel Pichot du Plessis

Stehmann-Viking zet stijgende lijn voort

Sport 114 keer gelezen

UTRECHT/ZALTBOMMEL • Het lijkt erop dat debutant Stehmann-Viking zich als een vis in het water voelt in de Topdivisie.

Nadat vorige week twee rijders in de top-dertig eindigden, verraste de formatie van ploegleider Mario Donker zaterdag in Utrecht met een knappe 16e en 23e stek. Op de Vechtsebanen was het vanaf de start direct koers.

Aanval
Al na twee ronden plaatste Erik Jan Kooiman een aanval. Hij kreeg acht man mee, waaronder Stehmann-Viking-rijders Danny Stam en Jesse Vriend. Maar de vluchters werden teruggepakt door Sjoerd den Hertog, die als klassementsleider de wedstrijd probeerde te controleren.

Val
De mannen van ploegleider Donker bleven voorin meerijden. Met het rondebord op 62 kwam Vriend ten val. Dat was jammer, aangezien hij steeds beter in de race kwam. Sjors van der Meer had de wedstrijd zeven ronden eerder al verlaten.

Hoge snelheid
Stam en Van Dalen zaten nog in het peloton en bleven zich sterk handhaven. Vlak voor de finale barstte de koers definitief los. De mannen van A-ware hielden de snelheid hoog en niemand kwam weg. Zij beukten met zes man op kop van het peloton. Met nog tien ronden te gaan kwam de trein van Bouw&Techniek buitenom, om de A-ware-dominantie te doorbreken.

Uiteindelijk wist Bart Swings weg te springen, waarna de Belg er met de winst vandoor ging. Arjan Stroetinga en klassementsleider Sjoerd den Hertog vervolmaakten het podium.

Tweede jongere
Van Dalen en Stam streden voor wat ze waard waren en finishten op een nette 16e en 23e plaats. Daarmee werd Stam de één na beste jongere van de dag.

Dik tevreden
De ploegleiding was na afloop dik tevreden en hoopt ook volgende week in Heerenveen hoge ogen te gooien. Dan vindt in Thialf de vierde wedstrijd in de KPN-marathon-cyclus plaats.

Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23