Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Uiterwaardencross
Uiterwaardencross (Foto: Lya Cattel)
MET VIDEO

Tijmen Eising wint Uiterwaardencross, Tielenaar vijfde

  •   885 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • De elitewedstrijd tijdens de tweede editie van de Uiterwaardencross was zaterdag een prooi voor Tijmen Eising. De in Tiel geboren Eddy van IJzendoorn eindigde als vijfde bij de veldrit in Zaltbommel.

Wethouder Kees Zondag had zaterdagmiddag om 15:00 uur de eer om de 68 deelnemers het startsein te geven. Het bijzonder gevarieerde deelnemersveld, met daarbij ook oud-prof Erik Dekker, trok als een karavaan over het 2,7 kilometer lange parcours.

Geen modder
Al vanaf het begin af aan meldden de favorieten, met daarbij ook Eddy van IJzendoorn, zich voorin. Onder andere belofterenner Thomas Verheyen en Eising maakten de wedstrijd hard. Dat was ook wel nodig: vanwege de droge periode was er van modder op het parkoers geen sprake. 

Absolute slotfase
Eising bleef zich voorin het veld handhaven, totdat de bel voor de laatste rondde luidde. In de absolute slotfase, bij het opdraaien van de Waalkade, wist de 27-jarige renner uit Emmen zich daadwerkelijk los te rijden van zijn naaste achtervolgers. De Belg Jens Gijs en Koen van Dijke uit Baarle-Nassau finishten respectievelijk als tweede en derde. Van IJzendoorn werd uiteindelijk vijfde.

Bij de beloften ging de winst naar Thomas Verheyen. Een tweede plaats was er voor Wesley Floren. Koen van Helvoirt werd derde. In de Amateurs/sportklasse trok Klaas Groenen uit Boxtel aan het langste eind.

Alle uitslagen van de KNWU-wedstrijden zijn hier terug te vinden.

Martin van Hemert

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }