Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Karter Julian Jägers (8) uit Zaltbommel laat zich zien in Spa

  •   343 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • De 8-jarige karter Julian Jägers uit Zaltbommel heeft dit weekend zijn talent laten zien op de baan in Spa.

De Benjamin van team Kart Centre Roosendaal (KCR) toonde zijn belofte door elfde, negende en achtste te worden in de Mini Parilla-klasse. Een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen hij nog voornamelijk in het achterveld was te vinden.

Bloedfanatiek
De pas achtjarige rijder uit Zaltbommel racet nu twee jaar, maar is bloedfanatiek. "Ik vind karten heel leuk, omdat het hard gaat", zegt hij. "En je kunt bekers winnen. Het gaat ook goed. Ik train veel met het team." 

Dat hij is gaan karten heeft alles te maken met een toevallige ontmoeting met Axel van den Berg, eveneens van team Kart Centre Roosendaal (KCR), op vakantie. "Hij zei: kom een keer mee naar Roosendaal", herinnert Julians vader zich. "Daar heeft hij een cursus gedaan. Daarna zijn we op outdoorbanen gaan rijden."

Favoriet
Inmiddels is die van Spa misschien wel Julians favoriet. Waarom? Dat weet hij wel: "Je kunt hier goed inhalen, dat vind ik leuk."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK