Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Goud en brons voor jong talent Hamarithi

  •   194 keer gelezen   Sport
• Isabel Spiering won allround de derde prijs.
• Isabel Spiering won allround de derde prijs. (Foto: Alco Vos )

BARENDRECHT/AALST • Goud op de balk voor Isabel Spiering en op brug voor Mirre van der Nat, en een allround derde plaats voor Isabel: dat was de mooie oogst van sportvereniging Hamarithi in de finale van de jongtalentencompetitie.

Hamarithi was met drie pré-instappers (de zeven- en achtjarigen die komend seizoen echte KNGU-bondswedstrijden mogen turnen) zeer succesvol in de finale van de jong talenten competitie. Isabel Spiering turnde een prachtige balkoefening zonder wiebels en ontving voor dit toestel goud.

Mirre van der Nat liet zien weer de allersterkste te zijn bij het onderdeel brug waar zij moest zwaaien, optrekken en hangen in een negentig-gradenhouding. 

Allround werd Isabel verrassend derde en ontving hiervoor de bronzen beker. Ook werd zij eerste op het onderdeel balk. Mirre werd allround vijfde door een grove fout op balk, maar mocht de hoogste trede op voor het onderdeel brug. 

Eva van de Werken
Eva van de Werken mocht in het hoogste niveau aantreden. Waar andere topturnstertjes in de dop al twaalf uur in de week trainen, turnt Eva er sinds kort pas zeven. Ze startte met een mooie handstandoverslag over de pegasus en streksalto. Ook het onderdeel balk voerde ze uitstekend uit. Eva eindigde in een zeer sterk deelnemersveld als twintigste van de 31. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK