HRC-vrouwen blijven in eerste klasse

Sport 294 keer gelezen

ROSSUM • Het eerste vrouwenteam (zondag) van HRC'14 speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse. Dankzij winst op Schijf is HRC uit de gevarenzone.

Het was zondag een spannende strijd. Na een flitsend begin van de thuisploeg zakte het spel snel in en werd er rommelig gespeeld. In één van de eerste echte aanvallen van Schijf wist de spits de bal achter de keepster te frommelen. En zo stond de 0-1 op het scorebord. Dit bleek ook de ruststand.

Organisatie
Na rust veranderde het beeld compleet. De organisatie bij de vrouwen van de Hurwenen-Rossum-Combinatie begon te lopen en er werden kansen gecreëerd.

Gelijkmaker
Na een dik uur spelen viel de gelijkmaker. Een mooie combinatie tussen Sabine van Sluis en Wanda van Wijnen leidde tot een strakke voorzet die in eerste instantie door de uitstekend spelende keepster aangeraakt werd, maar uiteindelijk door invalster Esther van Geffen (spelend voor vrouwen 2) binnen getikt werd.

Strakke voorzet
De tegenstanders trokken zich volledig terug in het eigen zestien-meter-gebied. Maar vlak voor tijd brak HRC er doorheen. Babs Warbout (speelster van MO15) onderschepte de bal en gaf die door op Sabine van de Sluis. Ze gaf de bal strak voor op Wanda van Wijnen. Die bleef rustig en schoot beheerst onder de keepster door de bal in het doel.

En zo stond na negentig minuten de 2-1 op het bord. Een knappe teamprestatie, dankzij een uitstekende tweede helft.

OVV'67
Donderdag speelt HRC weer in Rossum, om 12:00 uur staan de dames van OVV'67 op de stoep.

Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 45 minuten geleden
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden