HRC'14-vrouwen vechten voor handhaving

Sport 304 keer gelezen

ROSSUM • Het zondagse damesteam van HRC'14 kreeg de nummer 3 van de competitie, ST Someren/NWC, op bezoek. Na het onnodige verlies, door de week, tegen de vrouwen van Nijnsel moesten er punten gepakt worden om uit de gevarenzone voor nacompetitie te blijven.

Ook voor de tegenstanders stond er nog heel wat op het spel. Zij zijn nog steeds in de race voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Afgekeurd
De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en na een kwartier spelen vonden ze het doel, echter vanuit buitenspelpositie, dus dit doelpunt werd afgekeurd.

Mouwen opstropen
Dat leek het signaal voor de thuisploeg om de mouwen eens extra op te stropen. Al na een paar minuten werd een corner van rechts, geschoten door Sabine van de Sluis, door de inlopende Wanda van Wijnen diagonaal in de verre hoek gekopt.

Miscommunicatie en penalty
Tien minuten later profiteerde de linksbuiten van Someren van miscommunicatie achterin bij HRC'14: 1-1. Lang konden de bezoekers niet van de gelijkmaker genieten, want drie minuten later werd Denise den Tek opzichtig weggeduwd in de zestien meter, waarna Wanda van Wijnen de penalty benutte.

Er ontspon zich steeds meer een interessant gevecht op het veld, waarbij de teams niet veel onder deden voor elkaar.

2-1
Na de thee waren de vrouwen van HRC de bovenliggende partij. Ze wisten de 2-1 stand op het bord te houden en konden drie heel belangrijke punten bijtekenen. Zeker nu blijkt dat de concurrenten punten hebben laten liggen, is handhaving in de eerste klasse dichterbij gekomen.