• Marit van Herp bij het scorebord, waar het cijfer op het onderdeel sprong wordt getoond (13.516).
• Marit van Herp bij het scorebord, waar het cijfer op het onderdeel sprong wordt getoond (13.516). Foto: Aangeleverd

Marit van Herp naar NK turnen

Sport 390 keer gelezen

ALKMAAR/AALST • Hamarithi-turnster Marit van Herp heeft zich zaterdag in Alkmaar op het niveau instap N1 weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Slechts de beste twaalf turnsters konden voor de meerkamp doorstromen, plus nog eens de beste vier per toestel.

Marit's eerste toestel sprong ging erg goed. Ze turnde vol power twee sprongen. Dit resulteerde in een prachtig cijfer (13,516). Dit was één van de beste scores en dus kwalificeerde ze zich voor de toestelfinale sprong.

Het inturnen op rek verliep dramatisch en dus was het extra spannend hoe het tijdens de wedstrijd zou gaan. De reuzenzwaaien zaten er dit keer niet in. Marit liet echter wel een goede basisoefening ('losom') zien. Op balk turnde ze een mooie en nette oefening (12.200). Na drie toestellen stond ze op een vijftiende plaats, waar er slechts twaalf tickets te vergeven waren.

Hoge punten waren er nodig om nog door te kunnen stromen. Op vloer steeg ze boven zichzelf uit door een bijna perfecte, zeer strakke en elegante oefening te tonen. De jury beloonde dit met 13.400 punten. Ook deze oefening hoorde bij de beste van Nederland en dus mag ze ook toestelfinale vloer gaan turnen.

Marit eindigde allround op plaats tien. Hiermee plaatst ze zich voor de meerkampfinale en toestelfinales sprong en vloer. In de meerkampfinale komen de beste 24 turnsters van Nederland bij elkaar en de beste 8 per toestel. Het NK zal plaatsvinden in het weekend van 9 juni in Almelo.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden