• Aukje de Haan en Kim van Wijk hebben zich geplaatst voor het districtkampioenschap.
• Aukje de Haan en Kim van Wijk hebben zich geplaatst voor het districtkampioenschap. Foto: aangeleverd

Hamarithi-turnsters stromen door naar districtkampioenschap

Sport 176 keer gelezen

AALST • Aukje de Haan en Kim van Wijk van sportvereniging Hamarithi in Aalst zijn zaterdag hoog genoeg geëindigd bij het regiokampioenschap om door te stromen naar de volgende ronde.

In Amersfoort kwam Aukje in actie bij niveau Junior F. Op brug begon ze heel sterk met een hoge score als resultaat. Aukje bleef knap staan op de brug. Voor haar vloeroefening was ze erg zenuwachtig, maar ze bleef stabiel turnen. Nadat het laatste onderdeel, sprong, was afgewerkt bleek dat Aukje vijfde werd en door mag naar het districtkampioenschap. In dezelfde categorie werd clubgenote Marieke van den Broek 25e. Voor haar is het wedstrijdseizoen nu ten einde. 

Kim van Wijk turnt op niveau Senior D. Ze ging van start op brug, ze turnde alles mooi door en liet een goede oefening zien. Op balk turnde ze stabiel en kreeg ze een mooi punt van 10,550. Hierna ging het ook sterk verder op vloer. Als laatste toestel turnde Kim sprong en liet twee mooie half in heel uit-sprongen zien die een gemiddelde score kregen van 11,600. Kim eindigde op een mooie tiende plaats en is hiermee eveneens door naar het districtkampioenschap. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 23 uur geleden
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden