• De organisatie beschikt nu over een digitaal tijdwaarnemingssysteem.
• De organisatie beschikt nu over een digitaal tijdwaarnemingssysteem. Foto: aangeleverd

RossRun op Tweede Paasdag voor asiel

Sport 257 keer gelezen

ROSSUM • De negende RossRun vindt plaats op Tweede Paasdag. Met een splinternieuw digitaal tijdswaarnemingssysteem.

De organisatie wil opschalen naar tweehonderd deelnemers en pakt de zaken professioneler aan. De opbrengst gaat naar Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard.

Australië
Jaroslaw Mulders, lid van de organisatie, is dolgelukkig met de digitale tijdwaarneming. "Het is een zoektocht geweest een systeem te vinden dat aan onze wensen voldeed en betaalbaar was. Uiteindelijk hebben we het in Australië gevonden en dankzij een sponsor kunnen aanschaffen. Voorheen deden we het met de hand en dan alleen de drie snelste lopers van elke categorie. Ook huurden we wel eens een systeem. In ons nieuwe systeem taggen we alle deelnemers aan hun startnummer. Bij de start en finish liggen antennematten en die registreren de exacte tijden van iedere deelnemer zodra ze er overheen lopen. Met software kunnen we alle tijden in tabelvorm publiceren. Die gaan we natuurlijk op de website zetten, want de lopers willen toch altijd graag weten op welke plaats ze zijn geëindigd."

Rotje
Gilbert van Haaften, eveneens van de organisatie, vertelt dat er wel veel veranderd is in de loop der jaren. "De eerste RossRun hadden we bedacht dat we het startsein gaven door een rotje te laten knallen. Foutje was dat niemand vuur bij zich had, dus toen heeft iemand maar heel hard 'Paf' geroepen! Nu komt burgemeester Henny van Kooten het startschot geven. Daar zijn we trots op, het geeft toch een ander gevoel bij zo'n start. Ook hebben we dit jaar bordjes laten maken voor langs het parcours en draagt iedereen van de organisatie een Rossrunshirt."

Praktische informatie
Inschrijven kan op Tweede Paasdag (2 april) vanaf 10:00 uur bij start- en eindpunt, BSO Villa Verboven, Randwijckstraat 70 in Rossum of eerder via rossrunrossum@gmail.com. Afstanden vanaf 13 jaar 6 of 12 km; de kids rennen 500 of 1000 meter. De Kidsrun start om 11:30 uur en de RossRun om 12:00 uur. Na afloop zijn er broodjes, fruit, sportdrank en Tony's chocoladerepen. Inschrijfgeld 6/12 km 7 euro; kidsrun 3,50 euro. 

Actuele informatie staat op Facebook en op de website: www.rossrun.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden