• V.l.n.r. Mario Donker, Hiddo Visser en Ino Stehmann.
• V.l.n.r. Mario Donker, Hiddo Visser en Ino Stehmann. Foto: aangeleverd

Team Stehmann haalt met Viking nieuwe hoofdsponsor binnen

Sport 276 keer gelezen

ZALTBOMMEL/ALMERE • Vanaf het komende seizoen in de Topdivisie zal marathonschaatsteam Stehmann door het leven gaan als Team Stehmann/Viking. 

De tweejarige deal is donderdagochtend in Almere op het kantoor van Viking beklonken, samen met ploegleider Mario Donker en hoofdsponsor Ino Stehmann (Zaltbommel). Daarmee maakt Viking haar debuut als sponsor op het gebied van marathonschaatsen.

Klapschaats
De schaatsfabrikant, die halverwege de jaren '50 van de twintigste eeuw werd opgericht, geldt als een naam van internationale allure. Viking was de eerste producent van de klapschaats. Kampioenen als Sven Kramer en Ireen Wüst rijden op Viking-schaatsen.

Trots
Ook in de marathonschaatssport is Viking een alom bekende naam. Erik Jan Kooiman won eind januari de Alternatieve Elfstedentocht op Vikings. Dat diezelfde schaatsfabrikant zich vanaf het komende seizoen aan de opleidingsploeg Team Stehmann verbindt, vervult ploegleider Mario Donker met een groot gevoel van trots: "Als je die blauwe ijzers ziet tijdens het schaatsen op TV, denk je 'dat wordt onze nieuwe sponsor'. Daar rijden wereldtoppers op als Sven Kramer en wij worden straks gewoon Team Stehmann/Viking genoemd. Dat is bizar. In drie maanden tijd is het heel hard gegaan. We zijn ongelooflijk trots dat dit is gelukt, maar het voelt nog wel een beetje onwerkelijk."

Op weg naar de top
Viking liet zelf bij monde van directeur Hiddo Visser weten te denken dat de twee partijen perfect op elkaar aansluiten: "De missie van het team is het opleiden van jonge talenten, op weg naar de top. Het ondersteunen van een opleidingsteam past helemaal in ons straatje. Bovendien spreekt de sfeer in het 'mooi ploegske' ons zeer aan. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen."

Buijs Flowers
Naast Viking werd recentelijk ook Buijs Flowers uit Poederoijen als subsponsor binnengehengeld. Bovendien zal het Oostenrijkse bedrijf Löffler de komende twee jaar voor de kleding gaan zorgen. Daarmee lijkt het opleidingsteam dat gevormd wordt door Robert van Dalen uit Giessen, Jesse Vriend uit Hoogkarspel, Danny Stam uit Sprang-Capelle en Sjors van der Meer uit Boskoop helemaal klaar voor het avontuur op het hoogste niveau in de marathonschaatssport. 

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden